Кафедра урології проводить просвітницьку роботу

11.12.2023

Щороку впродовж листопада у всьому світі організовують події з метою підвищення обізнаності людей щодо проблем зі здоров’ям у чоловіків, зокрема раку простати та інших онокологічних хвороб. Аби привернути увагу суспільства до проблем чоловічого здоров’я, на кафедрі урології Національного медичного університету імені О.О. Богомольця організували ряд просвітницьких заходів. Наразі кафедра отримала можливість забезпечити безкоштовне обстеження 20 чоловіків.

Так, протягом листопада кафедра урології спільно зі студентським науковим гуртком проводила розʼяснювальну інформаційну кампанію в рамках місяця обізнаності щодо раку простати у чоловіків. Також співробітники кафедри урології нашого Університету провели обстеження пацієнтів в Олександрівській клінічній лікарні. Робота з попередження захворювань у чоловіків триває.

У грудні 2023 року співробітники НМУ мають можливість пройти безкоштовне обстеження свого здоров’я. Перші 20 чоловіків, які надійшлють заявку на електронну адресу urology@nmu.ua, отримають промокод на 100% знижку на обстеження у клініці «Ескулаб». Чоловіки зможуть безоплатно здати аналіз-маркер раку простати (простатспецифічного антиген). Ретельне обстеження пацієнтів, що включатиме ультразвукове дослідження, огляд спеціаліста уролога-онколога відбудеться на клінічній базі кафедри урології НМУ імені О.О. Богомольця.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я рак передміхурової залози (рак простати) є найпоширенішим онкологічним захворюванням серед чоловіків середнього та похилого віку. Раніше у рамках інформаційно-роз’яснювального проєкту #МедичнаПросвіта фахівці НМУ розповідали про недугу, профілактику та лікування.

Пресцентр НМУ за інформацією кафедри урології