Інтернатура НМУ: стати анестезіологом, лікарем інтенсивної терапії

06.02.2024

З 2015 року на кафедрі хірургії, анестезіології та інтенсивної терапії Інституту післядипломної освіти Національного медичного університету імені О.О. Богомольця готують висококваліфікованих спеціалістів за спеціальністю «Анестезіологія та інтенсивна терапія». Науково-педагогічні працівники кафедри навчають майбутнє покоління лікарів-анестезіологів та лікарів інтенсивної терапії в умовах сучасного викладання теоретичної та практичних частин на численних потужних клінічних базах кафедри.

Навчання в інтернатурі відбувається на потужних клінічних базах кафедри: у Київських міських клінічних лікарнях №1, №4, №17, Університетській клініці НМУ імені О.О. Богомольця, Київському міському пологовому будинку № 5, Національному інституті раку, Науково-практичному центрі профілактичної та клінічної медицини, клінічній лікарні «Феофанія», Інституті нейрохірургії імені академіка А.П. Ромоданова НАМН України, Національному інституті серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова, лікарні «Охмадит», Головному військовому клінічному госпіталі Міністерства Оборони України, багатопрофільній приватній клініці «Оберіг», медичному центрі «Гармонія здоров’я», Центрі хірургічних рішень «Дієво».

Інтернатуру на кафедрі і хірургії, анестезіології та інтенсивної терапії здобувачі вищої освіти проходять за новими навчальними програмами відповідно до наказу МОЗ № 1254 «Про затвердження Положення про інтернатуру» від 22.06.2021. Навчання є практично орієнтованим, з великою кількістю майстер-класів, симуляційних тренінгів і кадавер-курсів (наприклад, з бронхоскопії та накладання дилатаційної трахеостоми).

Основним завданням анестезіолога, лікаря інтенсивної терапії є протезування всіх життєво-важливих функцій організму пацієнта під час операції або при розвитку нестабільного стану хворого. Дана спеціалізація потребує найбільш глибоких знань фундаментальної медицини, патологічної фізіології та клінічної фармакології. Здобувачі спеціальності «Анестезіологія та інтенсивна терапія» опановують практичні компетенції знеболення пацієнтів під час проведення оперативних втручань різного профілю та обʼєму, практикують лікування хворих і постраждалих у критичних станах у відділенні інтенсивної терапії, вивчають роботу в командах трансплантації, ведення пацієнтів на екстракорпоральній мембранній оксигенації та в умовах штучного кровообігу, проведення замісної ниркової терапії.

 

 

Під час навчання інтерни мають змогу відвідувати організовані кафедрою численні курси післядипломної освіти та науково-практичні конференції. За бажанням, беруть участь у міжнародних дослідженнях, а інтерни, що володіють англійською рівня В2, додатково мають можливість проходити стажування за кордоном. Після закінчення навчання випускники, що продовжують навчання в аспірантурі, мають можливість працювати на самій кафедрі.

Тривалість навчання в інтернатурі за спеціальністю «Анестезіологія та інтенсивна терапія» складає 3 роки, з яких освітня частина становить 9 місяців (по 3 місяці щороку).

Навчання в інтернатурі відбувається на бюджетній та контрактній основі. Зарахування на бюджет проводиться згідно з рейтинговими списками. Навчання на контрактній основі можливе як при проходженні освітньої частини, так і на повному циклі.

По завершенню інтернатури за спеціальністю «Анестезіологія та інтенсивна терапія» можливе проходження додаткових спеціалізацій:

  • Лікар ендоскопічної діагностики
  • Лікар функціональної діагностики
  • Лікар-нефролог
  • Трансплант-координатор

Команда професіоналів кафедри хірургії, анестезіології та інтенсивної терапії Інституту післядипломної освіти НМУ на чолі із завідувачем Володимиром Скибою запрошують нове покоління анестезіологів та лікарів інтенсивної терапії на навчання!

Детальна інформація про роботу кафедри за посиланням:

Кафедра хірургії, анестезіології та інтенсивної терапії післядипломної освіти

Додаткова інформація: (050) 621-99-38

Пресцентр за інформацією кафедри хірургії, анестезіології та інтенсивної терапії ІПО НМУ