ІНФОРМАЦІЯ ЩОДО ЗАКУПІВЛІ МАТЕРІАЛІВ ДЛЯ СТОМАТОЛОГІЧНОГО ЦЕНТРУ

28.12.2015

21 грудня 2015 року Комітет конкурсних торгів Національного медичного університет імені О. О. Богомольця відхилив пропозиції усіх двох учасників, які брали участь у відкритих торгах на закупівлю матеріалів для Стоматологічного центру та Медичного коледжу НМУ.

Нагадаємо, 6 листопада 2015 року НМУ імені О.О. Богомольця розпочав проведення відкритих торгів на закупівлю стоматологічних матеріалів. Цьому передували надані в жовтні цього року заявки на закупівлю матеріалів від Стоматологічного центру та Медичного коледжу НМУ.

Відповідно до Закону України «Про здійснення державних закупівель» учасники конкурсних торгів повинні надати пакет документів для участі. 

Цього разу пропозиції конкурсних торгів не відповідають умовам документації (ЗУ «Про здійснення державних закупівель ст. 29, п.3), а також вимогам законодавства, а саме постанові Кабінету Міністрів України «Питання декларування зміни оптово-відпускних цін на лікарські засоби та вироби медичного призначення» від 2 липня 2014 року №240. 

Підпунктом 2 пункту 1 зазначеної постанови КМ України встановлено, що заклади і установи охорони здоров’я, що повністю або частково фінансуються з державного та місцевих бюджетів, закуповують лікарські засоби і вироби медичного призначення  за цінами, які не перевищують рівня задекларованих  змін оптово-відпускних цін з урахуванням податків та зборів. 

Комітет конкурсних торгів НМУ проаналізував нормативно-правовий акт та встановив, що документи учасників не відповідають Закону, вони також не надали нотаріально посвідчених перекладів документів, які засвідчують показники якості, українською мовою. Рішення про відхилення конкурсних торгів прийнято на виконання ЗУ «Про здійснення держзакупівель». 

Залишається загадкою, яке ставлення учасники  матимуть до постачання товарів та їх якості, якщо вони недобросовісно ставляться до формування документів своїх же пропозицій. 

Зазначимо, що проведення процедур закупівель матеріалів для потреб Стоматологічного центру та Медичного коледжу НМУ імені О.О. Богомольця планується на початок 2016 року.

                                                                                                    Комітет конкурсних торгів НМУ імені О.О. Богомольця