Храму на території Університетської клініки НМУ передали ікону Остробрамської Божої Матері

20.12.2022

У День пам’яті святителя Миколая Чудотворця 19 грудня Храму Остробрамської ікони Божої Матері ПЦУ, що на території Університетської клініки Національного медичного університету НМУ імені О.О. Богомольця, передано важливу святиню – храмову ікону Остробрамської Богородиці.

До спільної молитви до ікони за справедливий мир і перемогу долучилися ректор НМУ, професор Юрій Кучин, перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, професор Олександр Науменко, ректор з економічних питань, доцент Володимир Титикало, голова профкому співробітників, професор Лілія Яременко, генеральний директор Університетської клініки Ніна Хрол і медичний директор Сергій Красюк, завідувач кафедри акушерства, гінекології та неонатологів ІПО Дмитро Говсєєв. Святкову літургію проводив настоятель Храму Євгеній Копайгородський. Після служби він також подякував ректору НМУ за допомогу.

Зазначимо, що Храм Остробрамської ікони Божої Матері Православної церкви України знаходиться на території Університетської клініки НМУ. Сюди з молитвами про оздоровлення звертаються як пацієнти закладу охорони здоров’я, так і кияни та гості міста.

Храмову ікону Остробрамської Божої Матері було написано художником спеціально для Храму завдяки меценатам і небайдужій громаді. Остробрамська ікона Божої Матері славиться численними дивами. До її лику звертаються з різними проханнями: він підказує рішення проблем, способи подолання перешкод і виходи зі скрутних ситуацій, направляє на істинний шлях, позбавляє від помилок, сумнівів, спокус. Святиня попереджає негаразди, небезпеки, наклепи і підступи недоброзичливців, зберігає від заздрості та прокльонів, зміцнює родинні зв’язки. Також вона дозволяє знайти зниклих безвісти або викрадених людей.

 

Пресцентр НМУ