Хірургів у НМУ готують за європейськими стандартами післядипломної освіти

15.09.2023

16 вересня своє професійне свято відзначають хірурги. В Україні ця група лікарів є одною з найчисельніших. Інтернатура за спеціальністю «Хірургія» в Інституті післядипломної освіти Національного медичного університету імені О.О. Богомольця надає унікальну можливість стати професіоналом із достатнім рівнем теоретичних і практичних знань завдяки широкому вибору клінічних баз, розташованих у Києві, де майбутні хірурги отримують досвід роботи в різних галузях хірургічної служби.

Робота хірурга вимагає не лише ґрунтовних знань, а і твердої руки, рішучості та мужності. Саме хірург відповідає за діагностику хвороби у пацієнта, проведення операцій та забезпечення післяопераційного догляду і лікування. Тож випускникам закладів вищої медичної освіти треба докласти багато зусиль та часу, щоб стати справжніми професіоналами на посаді лікаря-хірурга.

Для здобуття професії за спеціальністю «Хірургія» інтерни Інституту післядипломної освіти Національного медичного університету імені О.О. Богомольця навчаються 3 роки. З них по 3 місяці упродовж кожного року навчання лікарі-інтерни самостійно і у групах опановують теоретичну частину на профільній кафедрі та 24 місяці оволодівають практичними навичками на базі стажування у закладі охорони здоров’я.

Варто наголосити, що серед закладів вищої медичної освіти в Україні Національний медичний університет імені О.О. Богомольця має найбільшу кількість потужних клінічних баз з сучасним обладнанням і висококваліфікованими кадрами. Зокрема, майбутні хірурги проходять практичну підготовку в Університетській клініці, у Київських клінічних лікарнях №1, №3, №4, №10, в Універсальній клініці «Оберіг», у Київській міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги, Медичному центрі «Гармонія здоров’я», Національному інституті серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова та інших.

Інтернатура за спеціальністю «Хірургія» передбачає вміння працювати з обладнанням експертного класу. Мова про апарати для ендоваскулярних і ендоскопічних втручань, лапароскопічні стійки та інше хірургічне і діагностичне обладнання, яке знаходиться на клінічних базах профільних кафедр.

При виборі напрямку хірургічної діяльності враховуються вміння і побажання інтернів. Адже майбутнім хірургам Інституту післядипломної освіти НМУ важливо розвиватися саме в тій галузі, яка їх найбільше приваблює.

Підготовка інтернів за спеціальністю «Хірургія» у НМУ здійснюється за європейськими стандартами післядипломної підготовки медичних фахівців. Під час навчання лікарі-інтерни асистують на операціях, допомагають лікарям-хірургам у веденні хворих, чергують у хірургічних відділеннях, працюють у стаціонарах хірургічного профілю та під наглядом досвідчених лікарів-кураторів здійснюють амбулаторний прийом у поліклініках. Після успішної атестації молодий фахівець отримує сертифікат лікаря-хірурга, який відкриває широкі можливості для подальшого працевлаштування у закладах охорони здоров’я різних форм власності та опанування вузької хірургічної спеціальності. Зокрема, у НМУ можна стати судинним, пластичним, дитячим хірургом, хірургом-проктологом.

Також у Інституті післядипломної освіти НМУ імені О.О. Богомольця можна пройти підготовку хірургічного напрямку на циклах вторинної спеціалізації, зокрема, з пластичної хірургії, дитячої хірургії, проктології, судинної хірургії, урології. Ці програми підвищення кваліфікації доступні лікарям, які закінчили інтернатуру за однією з лікарських спеціальностей (за певним винятком).  Крім того, в межах безперервного професійного розвитку лікарі-хірурги беруть участь у циклах тематичного удосконалення на провідних кафедрах хірургії Університету.

Багато років поспіль випускники хірургічного профілю Інституту післядипломної освіти НМУ впевнено конкурують на ринку медичної праці, як в Україні, так і по всьому світу. Запрошуємо на навчання!

За детальною інформацією звертайтеся до Інституту післядипломної освіти НМУ.

Пресцентр НМУ за інформацією Інституту післядипломної освіти