Гуртківці опановують сучасні технології комп’ютерної томографії

24.02.2023

У Національному медичному університеті імені О. О. Богомольця відбулося розширене засідання студентського наукового гуртка кафедри радіології та радіаційної медицини на тему «Сучасні підходи до променевої діагностики аномалій і деформації щелеп: 3D цефалометрія». Студенти ознайомитися з історією розвитку діагностичних методик і сучасними технологіями комп’ютерної томографії та цифрової обробки отриманих даних з подальшим моделювання операцій на 3D моделях.

Результатами ґрунтовних досліджень поділився студент ІІ курсу стоматологічного факультету Олександр Копчак. Він ознайомив слухачів з історією розвитку та еволюцією діагностичних методик, розповів про фундаментальні принципи, що  являються  основою сучасної діагностики щелепно-лицевих деформацій із залученням цифрових методів. Опираючись на аналіз профільної літератури і досвід фахівців, доповідач провів критичне зіставлення найпоширеніших методів діагностики в сучасній стоматології. Зокрема було продемонстровано специфіку і якість проведення цефалометричного аналізу на телеренгенографічному знімку і на змодельованому із комп’ютерних томограм об’ємному зображенні.

Під час практичної частини засідання студенти самі аналізували комп’ютерні томограми, моделювали об’ємну модель черепа і проводили повний цефалометричний аналіз.

Керівник наукового студентського гуртка кафедри радіології та радіаційної медицини, що очолює професор Михайло Ткаченко, доцент Олена Миронова відзначила зацікавленість своїх вихованців у поглибленні медичних знань, прагнення до наукових пошуків. Серед тих, хто об’єднує творчу молодь, є староста гуртка студентка п’ятого курсу ФПЛ ЗСУ Аліна Мусалімова, яка власних прикладом демонструє потяг до нових знань, проявляє активну життєву позицію.

 

 За інформацією кафедри радіології та радіаційної медицини