ГУМАНІТАРНА ДОПОМОГА З НІМЕЧЧИНИ

20.03.2022

Завідувач кафедри патологічної анатомії, професор С. Г. Гичка вдруге доставив гуманітарну допомогу нашій країні з Німеччини.

Напередодні відправки вантажу в Україну на імпровізованому мітингу виступили міністр культури і науки Маня Шуле, лорд-мер Майк Шуберт, Енн Бааске, керуючий директор AWO Landesverband Brandenburg, професор Сергій Гічка та головний лікар клініки педіатрії та підліткової медицини  Вестбранденбург, професор Томас Ерлер.  Німецька сторона зазначила, що частину поставок допомоги профінансовано за кошти пожертв від концерту солідарності #Разом для України, що станом на сьогодні становить понад 100 тисяч євро. Іншу частину допомоги профінансували AWO Landesverband Brandenburg та AWO International. Крім критично необхідних ліків, до транспорту з допомогою також входять хірургічні матеріали, медичне обладнання та три ліжка для пацієнтів. Пунктом призначення вантажівки є одна з лікарень Львова.

У своєму виступі професор Сергій Гічка сказав: «Гуманітарну допомогу дуже добре організовано, тому нам реально вдається забезпечити найпотрібнішими ліками та допоміжними засобами наші лікарні. Я дуже вдячний за неймовірно високу готовність допомогти не тільки клініці Ернста фон Бергмана, але й багатьом громадянам Потсдама та його околиць,  асоціаціям, спонсорам та уряду міста”.

Доктор професор Томас Ерлер, зокрема зазначив: «Хворі та поранені є одними з найбільш постраждалих у війні в Україні. Лікарі, медсестри, персонал клініки – уже змогли допомогти і  допомагатимуть надалі. Наразі багато пацієнтів евакуюються до Львова із зон бойових дій. Завдяки численним грошовим пожертвам цим людям можна допомогти безпосередньо і дуже конкретно. Ми продовжуємо сподіватися на велику підтримку!»

Доктор професор Маркус Юнгехюльсінг, голова групи друзів і підтримки Ernst von Bergmann Clinic e.V., а також завідувач відділу медицини вуха, носа та горла в клініці Ернста фон Бергманна в Потсдамі: «Кожне пожертвування, навіть невелике, допомагає українцям. Як група друзів і прихильників Клінікуму Ернста фон Бергмана e.V., ми гарантуємо, що пожертви буде передано як медичну та гуманітарну допомогу для України в перспективі».

 

Прес-центр за матеріалами німецького інтернет-видання Potsdam.de