У НМУ відбулася фотовиставка до Дня пам’яті аварії на Чорнобильській АЕС

30.04.2024

До Дня пам’яті аварії на Чорнобильській АЕС студентська рада медичного факультету №2 Національного медичного університету імені О.О. Богомольця організувала фотовиставку, що відображає у світлинах трагічні події квітня 1986 року, які залишили незворотні наслідки для здоров’я мільйонів людей та безповоротно вплинули на долі майбутніх поколінь.

Фотовиставку відвідали ректор, професор Юрій Кучин, перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, професор Олександр Науменко, проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи, професор Олександр  Канюра, проректорка з науково-педагогічної роботи, міжнародних зв’язків та європейської інтеграції, професорка Рімма Скрипник, декани факультетів, викладачі та студенти нашого Університету.

Серед 20 відомих усьому світу світлин, що розповідають про трагедію, ліквідаторів, які ціною власного здоров’я протистояли масштабній техногенній катастрофі, представлені й сучасні фотографії студентів, що символізують мирне життя, красиву весняну природу.

За переконанням співорганізаторок виставки, студенток медичного факультету №2 Варвари Павліченко та Арзу Гусейнової необхідно розповідати про тогочасні події, адже Чорнобиль – не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності багатьох українців.

 Пресцентр НМУ