Факультет підготовки іноземних громадян провів онлайн-зустріч зі студентами і випускниками з Індії

28.09.2022

На факультеті підготовки іноземних громадян відбулась онлайн-зустріч зі студентами II та III курсів, які опановують спеціальність «Медицина». У зустрічі, на якій обговорили організацію навчального процесу в нашому Університеті та нові освітні вимоги для майбутнього працевлаштування в Індії, взяли участь декан факультету Оксана Парфьонова, заступники декана Катерина Плевако та Аліна Сліпець, запрошені випускники 2020-2021 н.р. громадяни Індії Хайдар Алі Гадрі, Акашдєп, Руп Рай Джаспріт Каур.

Декан факультету наголосила на важливих аспектах забезпечення практичної підготовки здобувачів вищої освіти II-VI курсів на клінічних кафедрах Університету як в Україні, так і за її межами, зважаючи на  обставини воєнного часу. Оксана Парфьонова зазначила, що мета роботи факультету – створити належні умови для повноцінного навчання іноземних здобувачів вищої медичної освіти, яких наразі на факультеті налічується близько 3000 осіб.

На сьогодні створені всі необхідні умови для продовження навчання та отримання якісної освіти в Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця й отримання диплома про вищу освіту, який визнається в країнах Европи, США та Азії. Як зауважила декан у своїй промові, свідченням довіри здобувачів освіти до Університету є те, що вони в цей нелегкий час повертаються в Україну з Алжиру, Єгипту, Індії, Йорданії, Нігерії для продовження навчання, отримання теоретичних знань під час занять та набуття фахових навичок в клінічній практиці.

Слід відзначити, що студенти II та III курсів цікавляться особливостями складання ЛІ КРОК-3 англійською мовою, кваліфікаційними вимогами для вступу до інтернатури та процесуальними вимогами отримання ліцензії для лікарської практики. Окрему увагу зосередили на важливості співпраці між посольствами України та Індії, за сприяння МОН та МОЗ України.

Своєю чергою випускники факультету підготовки іноземних громадян 2021 року поділились своїм досвідом навчання в НМУ, отримання практичних навичок лікарської діяльності на клінічних кафедрах, складання випускних іспитів в Університеті та підтвердження рівня знань у своїх країнах. Значну увагу приділили процесу реєстрації та процедурі визнання й легалізації диплома.

Відтак, за результатами зустрічі учасники окреслили основні аспекти навчально-методичної роботи факультету в контексті її узгодження з новими вимогами освітньої програми в Індії, визначили особливості комунікації здобувачів із заступниками декана та кураторами ЕСТS факультету.