Фахівці Університету презентували сучасні підходи у розв’язанні актуальних питань педіатрії

16.04.2024

Днями онлайн відбулася науково-практична конференція з міжнародною участю «Складний пацієнт в практиці педіатра». Співорганізаторами заходу виступили фахівці кафедри педіатрії Інституту післядипломної освіти Національного медичного університету імені О.О. Богомольця спільно з кафедрою педіатрії Національного університету охорони здоров’я України імені П.Л. Шупика. У форумі взяли участь 1246 лікарів-практиків, які розглянули сучасні мультидисциплінарні підходи для розв’язання проблеми «складного пацієнта».

Фахівці кафедри педіатрії післядипломної освіти представили на заході низку доповідей, присвячених актуальним клінічним питанням сучасної педіатрії, дитячої кардіології, дитячої пульмонології, дитячої алергології.

Так, завідувач кафедри педіатрії післядипломної освіти, професор Юрій Марушко презентував кілька інформативних доповідей, що стосувалися особливостей ведення пацієнтів дитячого віку в умовах війни, сучасних рекомендацій при гіпертермії та сучасних підходів до терапії алергічного риніту у дітей.

Докторант Олександр Волошин висвітлив практичні аспекти визначення факторів ризику рекурентних респіраторних інфекцій у дітей дошкільного віку, а професорка Тетяна Гищак докладно розповіла про сучасні аспекти антигіпертензивної терапії у дітей.

Асистентка Ольга Хомич виступила з доповіддю про акустичну апаратну діагностику уражень легень при позалікарняній пневмонії у дітей. За матеріалами дисертаційної роботи представив доповідь про профіль сенсибілізації до алергенів кліщів домашнього пилу у дітей з алергічним ринітом в Україні аспірант кафедри Богдан Галушко.

Асистентка Ольга Дмитришин, у межах конференції, провела майстер-клас «Проби з дозованим фізичним навантаженням у педіатрії: різновиди і значення».

Учасники науково-практичної конференції дізналися про новітні діагностичні підходи, заслухали численні доповіді, що стосувалися тактики лікування дитячих хвороб. Ознайомилися з матеріалами, які представляють особливі клінічні випадки у практиці лікаря-педіатра, відповідні практичні кейси.

Пресцентр НМУ за інформацією кафедри педіатрії післядипломної освіти