Фахівці Університету побудували платформу для нової співпраці з закордонними колегами

28.06.2023

Нещодавно у Вроцлаві (Польща) відбулася 10-та Наукова конференція Європейської асоціації психосоматичної медицини «Діалог між професіоналами». У заході взяли участь фахівці у сфері психічного здоров’я з Європи та Сполучених Штатів Америки. Українську делегацію представили завідувачка кафедри медичної психології, психосоматичної медицини та психотерапії Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, професорка Олена Хаустова та доцентка кафедри Азізе Асанова.

Під час заходу завідувачка кафедри медичної психології, психосоматичної медицини та психотерапії взяла участь у панельній дискусії «Проактивна консультація – діалог психіатрів з лікарями загальної практики», у рамках якої виступила з доповіддю на тему «Проактивна психолого-психіатрична допомога пацієнтам з хронічними неінфекційними захворюваннями в Україні».

Також професорка Олена Хаустова та доцентка Азізе Асанова, як представники української філії Європейської асоціації психосоматичної медицини, провели активну комунікацію з побудови платформи для майбутньої співпраці з американськими та європейськими колегами, що працюють в галузі психосоматичної медицини. Плідні комунікації проведено з керівниками провідних медичних установ: директоркою консультативно-психіатричної лікарні імені Бригама Салема Софією Матта (Sofia Matta, Director, Consultation and liaison psychiatry Mass General Brigham Salem Hospital USA), головою Дартмутського медичного центру Хічкока Девендра Тхакуром (Devendra Thakur, Head of Department of Psychiatry Dartmouth-Hitchcock Medical Center, Lebanon, USA), президентом міжнародного коледжу психосоматичної медицини Хочангом Бенджаміном Лі (Hochang Benjamin Lee, President, International Collage of psychosomatic medicine, USA), президентом Європейської асоціації психосоматичної медицини Майклом Шарпом (Michael Sharpe, President, European Association of psychosomatic medicine, Oxford, Great Britain), директором Психосоматичного інституту Варшави Богданом Василевським (Bohdan Wasilewski, Medical Director Psychosomatic Institute in Warsaw, Poland).

Міжнародна наукова конференція допомогла побудувати комунікаційний місток, який в майбутньому об’єднуватиме не лише міста та континенти, а й фахівців з різних країн в їхній плідній праці з надання інтегрованої допомоги пацієнтам, впровадження максимально ефективних моделей лікування та подолання викликів сучасної медицини.

Пресцентр НМУ за інформацією кафедри медичної психології, психосоматичної медицини та психотерапії