Фахівці НМУ провели лекцію для працівників швидкої допомоги Києва

21.12.2023

Нещодавно фахівці кафедри педіатрії Інституту післядипломної освіти Національного медичного університету імені О.О. Богомольця організували лекцію для працівників виїзних бригад швидкої медичної допомоги Києва, присвячену актуальній темі анафілактичного шоку у дітей. Захід відбувся за ініціативи керівництва Університету.

Під час лекції розглянули основні питання діагностики і надання невідкладної допомоги при розвитку анафілаксії з позицій сучасної доказової медицини і практичного застосування знань та умінь із зазначеної проблеми, призначення лікарських препаратів. Лектором виступив доцент кафедри педіатрії Інституту післядипломної освіти НМУ Геннадій Шеф. Відбулося жваве обговорення представленої теми.

Варто зазначити, що у НМУ опікуються підвищенням кваліфікації фахівців швидкої медичної допомоги на постійній основі. Так у жовтні нинішнього року на базі Університету відбувся тижневий тренінг для медичних працівників системи невідкладної медичної допомоги, організований у співпраці з Варшавським медичним університетом, Повітряною службою швидкої допомоги Польщі та Українською асоціацією анестезіології та інтенсивної терапії за підтримки МОЗ України.

За інформацією кафедри педіатрії ІПО