Фахівці НМУ навчали лікарів Києва наданню акушерської допомоги в умовах війни

08.12.2023

Днями фахівці кафедри акушерства, гінекології та неонатології післядипломної освіти Національного медичного університету імені О.О. Богомольця провели для працівників виїзних бригад Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф міста Києва семінарські заняття та лекції. Заходи реалізовувалися з метою удосконалення надання екстреної медичної допомоги населенню на догоспітальному етапі.

Під час лекцій лікарям, фельдшерам, медичним сестрам, які входять до складу виїзних бригад, розповіли про основні аспекти акушерсько-гінекологічної допомоги в умовах сьогодення.

Так, професор кафедри Юрій Батман виступив перед медичними працівниками з лекцією на тему «Неонатальна допомога в умовах обмежених ресурсів», а доцентка кафедри Лілія Мартинова висвітлила питання та особливості пологів поза медичним закладом в умовах війни та провела тренінг на цю тему. Про акушерську допомогу при тазовому передлежанні в умовах обмежених ресурсів слухачам навчально-практичних заходів розповів Владислав Берестовий. А тему надання допомоги при масивній післяпологовій кровотечі в умовах обмежених ресурсів та воєнного часу висвітлив асистент кафедри Андрій Мартич.

Фахівці нашого Університету відпрацювали з медичним персоналом виїзних бригад Центру алгоритми дій з надання акушерсько-гінекологічної допомоги. Захід сприяв підвищенню рівня обізнаності медичних працівників у питаннях реагування на різноманітні надзвичайні ситуації, дав можливість опанувати важливі практичні навички.

Пресцентр НМУ за інформацією кафедри акушерства, гінекології та неонатології ПО