Фахівці НМУ долучилися до презентації унікального інноваційного інструменту в галузі штучного інтелекту

09.04.2024

Днями фахівці Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відвідали презентацію освітньо-дослідницького інструменту штучного інтелекту – першого в Україні інноваційного ресурсу, спроєктованого спеціально для розвитку процесу навчання та наукових досліджень. Винахід відкриває безпрецедентні можливості для здобуття освіти та наукового пошуку, роблячи ці процеси значно легшими та ефективнішими.

Захід, що відбувся у Національному університеті фізичного виховання і спорту України відвідали представники Офісу Президента, Верховної ради, Кабінету міністрів України, міської влади, олімпійські чемпіони, представники закладів освіти та наукових установ, дипломати. НМУ на заході представили деканка факультету підготовки лікарів для Збройних Сил України, професорка Наталія Козак, начальниця відділу навчально-методичної роботи, ліцензування та акредитації, доцентка Інна Кучеренко, завідувачка кафедри медичної біохімії та молекулярної біології, доцентка Леся Яніцька. Як зазначили представниці Університету, презентований освітньо-дослідницький інструмент штучного інтелекту стане ключем до індивідуалізованого навчання та ефективним механізмом подолання проблеми освітніх витрат. Тож винахід став значущим кроком вперед для української академічної спільноти, знаковим явищем для системи освіти та науки України.

Презентація дозволила учасникам заходу зануритися у світ штучного інтелекту та його невичерпних можливостей для освітньої галузі, сприяла розкриттю додаткових можливостей технології, зокрема індивідуалізації освітнього процесу та органічного забезпечення проведення освітніх вимірювань.

За інформацією факультету підготовки лікарів для Збройних Сил України