Фахівчиня НМУ прочитала лекцію з протидії туберкульозу для виїзних бригад ЕМД

02.02.2024

У рамках співпраці Національного медичного університету імені О.О. Богомольця і Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф міста Києва, фахівці нашого Університету продовжують читати тематичні лекції для виїзних бригад екстреної медичної допомоги столиці. Днями доцентка кафедри фтизіатрії та пульмонології Ірина Галан провела лекцію, присвячену виявленню, діагностиці та протидії поширенню туберкульозу.

Під час заходу медичні працівники отримали можливість поглибити свої теоретичні знання та удосконалити практичні навички з виявлення і діагностики туберкульозу на первинній ланці. Також слухачі ознайомилися з важливою інформацією щодо національних стандартів охорони здоров’я у разі захворювання на туберкульоз, які дозволяють підвищити якість лікування, знизити рівень захворюваності, інвалідизації та смертності, а також зменшити витрати та ризики для пацієнтів. У своїй лекції фахівчиня нашого Університету також приділила увагу професійній патології та питанням профілактики захворюваності на туберкульоз серед медичних працівників.

Захід, що відбувся з метою вдосконалення надання екстреної медичної допомоги на догоспітальному етапі населенню міста Києва, викликав неабиякий інтерес та жваву дискусію серед слухачів. Вони пропрацювали відповідні покрокові алгоритми, проаналізували найпоширеніші помилки, отримали відповіді на актуальні питання.

Також нагадаємо, що у Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця реалізується новий потужний інтенсивний тренінг для медичного персоналу відділень екстреної медичної допомоги лікарень з 24 областей України та м. Києва. Він покликаний підвищити фахові компетентності лікарів і середнього медичного персоналу щодо підходів до надання ЕМД пацієнтам/постраждалим різних вікових груп.

Пресцентр НМУ за інформацією кафедри фтизіатрії та пульмонології НМУ