ДРУГИЙ ЦЬОГО РОКУ ДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ ВІДБУВСЯ В НМУ ІМЕНІ О.О.БОГОМОЛЬЦЯ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН, ВИКЛИКАВШИ ІНТЕРЕС КІЛЬКОХ СОТЕНЬ ЛЮДЕЙ В УКРАЇНІ

27.03.2021

26 березня 2021 року згідно із затвердженим графіком в Національному медичному університеті імені О.О.Богомольця відбувся другий цього року День відкритих дверей, якому передувала реєстрація усіх бажаючих потенційних абітурієнтів узяти в ньому участь. Як і перший аналогічний захід, він проходив у змішаному режимі. Тобто керівництво Університету, декани факультетів, профспілковий актив розпочали спілкування з учасниками в аудиторії № 3 морфологічного корпусу імені В.Ф.Войно-Ясенецького (Святителя Луки Кримського), а основна частина, згідно з порядком денним проходила в режимі онлайн.

У вітальному слові ректор НМУ, професор Ю.Л.Кучин зазначив, що нинішній рік знаменний для Університету, який відзначає 180 років від дня заснування. «Але наш навчальний заклад, – наголосив Юрій Леонідович, – відчуває другу молодість. І не тільки тому, що до нього щороку вливаються свіжі сили, талановиті хлопці і дівчата з усієї України і з-за її меж. Молодість Університету зумовлює дедалі інтенсивніше впровадження нових найсучасніших технологій  навчального процесу, попри складні умови пандемії і пов’язаних з нею обмежень. А це в свою чергу гарантує всі умови для того, щоб нове поповнення студентів отримало повноцінну, високоякісну медичну освіту».

Перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, професор О.М.Науменко додав інформацію про дедалі зростаючий інтерес до флагмана вищої медичної освіти в Україні з боку іноземних громадян, яких у стінах НМУ навчається близько 3000 із 56 країн світу – і це не тільки вихідці з Азії, Африки і Латинської Америки, а й громадяни з близького зарубіжжя, країн ЄС тощо. Потім Олександр Миколайович представив учасників Дня відкритих дверей від Університету – проректора з науково-педагогічної і навчальної роботи, професора, полковника медичної служби О.М.Власенка, проректора з наукової роботи та інновацій, професора С.В.Земскова, декана медичного факультету №1, професора В.С.Мельника, декана медичного факультету №2, доцента Р.С.Цимбалюка, декана медичного факультету №3 (педіатричного), професора О.В.Виговську, декана медичного факультету №4, доцента В.Д.Алексійчука, декана стоматологічного факультету, професора Н.В.Біденко, декана медико-психологічного факультету, професора М.М.Філоненко, декана фармацевтичного факультету, професора Т.Д.Реву, декана факультету підготовки лікарів для ЗСУ, полковника медичної служби, доцента Н.Д.Козак, голову профспілкового комітету НМУ, професора Л.М.Яременко, відповідального секретаря приймальної комісії НМУ М.В.Тарасенка та його заступників.

Потім згідно з порядком денним в режимі онлайн прозвучали: доповідь першого проректора з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, професора О.М.Науменка з коротким викладом історії Університету і ознайомленням з його структурою, відео-презентації факультетів і доповідь про умови вступної кампанії-2021 М.В.Тарасенка. І, нарешті, професор О.М.Науменко і відповідальний секретар ПК М.В.Тарасенко відповіли на численні запитання учасників Дня відкритих дверей, яких було зареєстровано понад 250.

                                                                                                               

Прес-центр