ДОСВІД ВИКЛАДАННЯ ДИСЦИПЛІНИ HYGIENE AND ECOLOGY НА КАФЕДРІ ГІГІЄНИ ТА ЕКОЛОГІЇ № 1 СТУДЕНТАМ 2 КУРСУ ФАКУЛЬТЕТУ ПІДГОТОВКИ ІНОЗЕМНИХ ГРОМАДЯН АНГЛОМОВНОЇ ФОРМИ ВИКЛАДАННЯ В УМОВАХ #STAYATHOME

06.04.2020

Викладання англомовним студентам і у звичному режимі завжди вимагало від кафедри гігієни та екології № 1 та її викладачів надвисоких зусиль, винахідливості та слідування сучасним тенденціям. Потужна методична та інтерактивна база, створена колективом за роки роботи з англомовними студентами, стала надійною основою для організації системи онлайн навчання 650 студентів 2-го курсу факультету підготовки іноземних громадян англомовної форми викладання.

З першого ж дня карантину студенти мають повноцінні практичні заняття, організовані в режимі онлайн зв’язку через сервіси Viber, WhatsApp, Telegram та інші. Заняття включають розгляд теоретичних питань, розбір алгоритму та розв’язування ситуаційних завдань, тестування студентів. Кожен студент має можливість отримати індивідуальну консультацію викладача.

Для кращого розуміння і засвоєння студентами матеріалу теми та полегшення розв’язання задач професор кафедри А.М. Антоненко розробила детальні покрокові відео-інструкції за тематикам курсу та створила Youtube-канал для студентів: https://www.youtube.com/channel/UC_3hn9u-pn3kLOpXe9SaLYQ.

Професори О.П. Вавріневич та доцент А.В. Благая розробили покрокові схеми-інструкції для розв’язання ситуаційних задач та практичних робіт.

Крім того, створено графік чергування викладачів для консультування студентів щодо поточних питань. Студенти активно користуються можливістю отримати додаткові роз’яснення від усіх викладачів.

Викладачі англомовної форми навчання професори А.М.Антоненко та О.П.Вавріневич, доценти А.В. Благая та А.А Борисенко за активної підтримки і допомоги інженера кафедри А.О.Подуста створили курс навчання студентів 2-го курсу англомовної форми навчання на платформі Neuron. Поточні теми, що викладаються під час карантину, заповнені на 100 %. Студенти мають змогу ознайомитись з додатковою інформацією тем занять, матеріалами лекцій, пройти тестування. Викладачі кафедри активно використовують Neuron для проведення занять та оцінювання знань студентів.

 

Звичайно ж, найкраще роботу кафедри і викладачів ілюструє висока відвідуваність студентами онлайн занять та їх схвальні відгуки, як, наприклад, від старости 2 курсу М1а Махмуда Матара

 

Хотілося б відзначити високу кваліфікацію, організованість, взаємопідтримку та активну позицію викладачів, які під керівництвом завідувача кафедри гігієни та екології №1 професора В.Г. Бардова у стислий термін пройшли онлайн навчання, підготували та подали матеріали, працюють на високому науковому і методичному рівні за досить непростих умов!

 

Хотіли б також подякувати адміністрації НМУ за добре організовану роботу колективу та студентів університету у такий нелегкий час для всієї країни!

 

Прес-центр за матеріалами кафедра гігієни та екології №1