ДОПОМОГА ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИМ ОСОБАМ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ ТА ІНШИХ РЕГІОНІВ УКРАЇНИ, ЩО ПОСТРАЖДАЛИ ВНАСЛІДОК ВОРОЖИХ ОБСТРІЛІВ

28.03.2022

З 10 березня 2022 року в НМУ імені О.О. Богомольця працює волонтерський хаб-центр з тимчасової дислокації внутрішньо переміщених осіб, чиї домівки постраждали внаслідок атаки окупаційних військ російської федерації. Серед таких є українці, що на власному автотранспорті покинули свої оселі в пошуку безпеки, а також вивезені з передмістя Києва літні люди, які, на жаль, втратили зв’язок із родичами та близькими. В основному, це «нульові» переселенці, тобто особи, що мають при собі лише документи для ідентифікації особи.

Окрему категорію осіб становили 30 мешканців пансіонату для пристарілих одного із сіл Київщини. Вивезення переселенців з Київської області та Чернігова забезпечують співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій. До участі у допомозі постраждалим та переселенцям, яку організувала та координує  адміністрація НМУ, долучилися співробітники та студенти Університету: учений секретар Університету Р.С.Паливода, студенти стоматологічного факультету Є.Ю.Попович, Ш.С.Меджитов, Д.М.Айвазов, К.О.Бакуменко, студент медичного факультету №2 О.Е.Гаргаєв, студент ФПЛ ЗСУ І.А.Рибець, лікар-інтерн Б.С. Паливода.

Завдяки підтримці Київського регіонального центру Червоного Хреста України, волонтерських та громадських організацій, небайдужих мешканців столиці та інших регіонів України, за сприяння Профспілкового комітету співробітників Університету на базі гуртожитку було організовано гуманітарний штаб. Його забезпечено речами першої необхідності, засобами гігієни, продовольчими товарами та медикаментами. Всім особам за потреби надається необхідна консультативна медична допомога за участі медичних працівників Університетської клініки та поліклініки НМУ.

Зараз у гуртожитку проживає 14 переселенців, за весь період діяльності хабу прихисток надано 50 постраждалим.

Кожен працює на своєму фронті, але ми разом міцно тримаємо стрій і наближаємо нашу Перемогу! Все буде Україна!

 

Прес-центр