До Міжнародного дня педіатра у НМУ провели низку просвітніх заходів

23.11.2023

20 листопада у Національному медичному університеті імені О. О. Богомольця відзначили Міжнародний день педіатра та  річницю медичного факультету №3. У рамках святкувань відбулися 11 майстер-класів, «Педіатричний Brain–ring» та науково-практична конференція з міжнародною участю «Педіатрія сьогодення». До науково-практичних зібрань долучилися студенти і викладачі різних факультетів.   

Чудовою можливістю для обміну досвідом та збагачення знань, які охоплюють різні аспекти педіатричної галузі, стала науково-практична онлайн-конференція з міжнародною участю  «Педіатрія сьогодення», яка зібрала понад 600 учасників. Серед спікерів конференції – відомі фахівці, які поділилися своїми дослідженнями та досвідом у педіатрії. До заходу долучився і ректор НМУ, професор Юрій Кучин, який приділив увагу аспектам клінічної практики та новітнім підходам у медичній науці.

Під час інтелектуальної гри «Педіатричний Brain–ring», майбутні медики відповідали на запитання, які стосуються клінічної педіатричної практики. Результати змагань та рівень виконання завдань оцінювало журі, до складу якого увійшли доцентки кафедри дитячих інфекційних хвороб Олександра Буц та кафедри педіатрії №4 Галина Салтикова і Любов Глєбова.

Також фахівці різних кафедр НМУ підготували і провели серію майстер-класів. Доцент кафедри хірургії №3 Євген Переш представив майстер-клас «Хірургічні шви. Використання електрогенеруючого обладнання в хірургії та проктології». Про  методи медичного транспортування поранених у зоні бойових дій, техніки командної роботи та застосування алгоритму СЛР розповіли асистенти кафедри анестезіології та інтенсивної терапії Степан Черняєв, Владислав Мазніченко та старша лаборантка кафедри Лілія Кривешко. Доцентка кафедри гістології та ембріології Лариса Бідна представила майстер-клас «Формування плоду людини». Спікером майстер-класу з диференційної діагностики епілептичних та неепілептичних нападів у дітей виступила доцентка кафедри неврології Вікторія Свистільник. Про фаст протокол у дитячій хірургії розповів старший лаборант кафедри дитячої хірургії Єгор Лисенко. Асистент кафедри педіатрії №4 Юрій Кривонос провів майстер-клас «Невідкладна допомога при анафілаксії». Про люмбальну пункцію розповів доцент кафедри дитячих інфекційних хвороб Олександр Воронов. Майстер-клас «Сучасні методи контрацепції» представила асистентка кафедри акушерства та гінекології №2 Наталією Скурятіною.

Темами наступних майстер-класів для студентів стали «Первинна та реанімаційна допомога новонародженій дитині» (спікер доцентка кафедри педіатрії №2 Тетяна Шевцова), «Генетичне тестування в діагностиці спадкового раку молочної залози» (спікер асистент кафедри онкології Євгеній Костюченко) та «Сучасні підходи у діагностиці і лікуванні портальної гіпертензії» (спікер доцент кафедри хірургії №3 Сергій Козлов).

Участь у додаткових освітніх заходах сприяє підвищенню рівня знань і навичок студентів НМУ, що є важливим елементом підготовки до майбутньої медичної практики. Здобувачі медичної освіти отримали можливість вивчати різні аспекти професії пліч-о-пліч із висококваліфікованими фахівцями. Такий підхід додає студентам впевненості у власних силах та готує до ефективної роботи у реальних клінічних умовах.

Медичний факультет НМУ №3