До Міжнародного дня акушерок у НМУ проведено дводенний інтенсив з жіночого здоров’я

10.05.2023

4-5 травня 2023 року в онлайн-форматі відбувся третій студентський інтенсив з жіночого здоров’я. Ця подія незмінно присвячена нашим колегам, які 5 травня святкують Міжнародний день акушерок. Цього року він поєднав 6 студентських наукових гуртків кафедр не тільки навколо теми проведення кесарського розтину, а й навколо питань відновлення жінки та психологічної допомоги.

 Протягом двох днів найактивніші члени гуртків презентували свої доповіді та разом із науковими керівниками відповіли на запитання слухачів.

Від СНГ кафедри акушерства і гінекології №2 про «Показання та терміни до проведення ургентного й планового кесарського розтину» доповідала п’ятикурсниця медичного факультету №1 Анна Дронів, а п’ятикурсниця з М4 Софія Шипко розкрила тему «Техніки проведення кесарського розтину та їх особливості при різних станах». Членкиня цього ж СНГ, лікар-інтерн Айнур Аббасова розповіла слухачам про «Постопераційне основне ведення породіллі в післяпологовому відділенні».

Від студентського гуртка кафедри анестезіології та інтенсивної терапії тему «Знеболення кесарського розтину» висвітлила студентка 6-го курсу Тетяна Хомич, а її колега по гуртку – п’ятикурсниця медичного факультету №3 Наталія Іпатій доповіла про те, як відбувається «Анестезіологічна підготовка до ургентного та планового кесарського розтину». Тему «Постопераційне основне ведення породіллі в реанімації» презентувала студентка 5-го курсу з медичного факультету №2 Любов Просоленко.

Про «Психологічну допомогу жінкам перед плановим КР та роль перинатального психолога у підготовці до ургентного втручання» йшлося у доповіді п’ятикурсниці медико-психологічного факультету Олександри Криль, яка представила СНГ кафедри загальної та медичної психології.

Представниця гуртка кафедр педіатрії №1 та педіатрії №4, студентка 6-го курсу медичного факультету №3 Ліна Костенко доповіла на тему «Основи ведення новонародженого після кесарського розтину».

Про «Раннє відновлення жінок після кесарського розтину» йшлося у виступі студентів 1-го курсу медико-психологічний факультету Євгенія Максімова та Маргарити Криштоп, які представляли СНГ кафедри фізичної реабілітації та спортивної медицини на секції реабілітології.

До участі у дводенному інтенсиві «WIW: кесарів розтин» також долучилися в.о. начальника відділу наукової роботи студентів, доцентка Вікторія Потаскалова, голова Ради студентського наукового товариства імені О.А. Киселя Марина Савчук, наукова керівниця СНГ кафедри акушерства і гінекології №2, асистентка Наталія Скурятіна, науковий керівник СНГ кафедри анестезіології та інтенсивної терапії, асистент Сергій Середа, наукова керівниця СНГ кафедри педіатрії №4, доцентка Анна Гнилоскуренко, наукова керівниця СНГ кафедри педіатрії №1, доцентка Олена Строй, наукова керівниця СНГ кафедри загальної та медичної психології, доцентка Зінаїда Становських і наукова керівниця СНГ кафедри фізичної реабілітації та спортивної медицини, доцентка Марія Овдій. Керівництво та викладачі НМУ імені О.О. Богомольця висловили щире захоплення традицією проведення заходу, якісним рівнем його підготовки та побажали доповідачам творчої наснаги й успіхів у майбутній науковій роботі.

Запис трансляції виступів можна переглянути за посиланнями: https://youtu.be/SvY47H6vr1U та https://youtu.be/-ATXW9jRvLs.

Пресцентр НМУ за інформацією організаторів інтенсиву