До Дня Збройних сил України на факультеті підготовки лікарів для ЗСУ провели тренінг з тактичної медицини

06.12.2022

В умовах масштабного військового вторгнення рф з масовими ракетно-бомбовими ударами по цивільній інфраструктурі нашої держави, Національний медичний університет імені О.О. Богомольця продовжує навчальний процес для студентів і надає їм можливість опановувати практичні навички, зокрема й з тактичної медицини. До Дня ЗСУ факультет підготовки лікарів для Збройних cил України спільно з кафедрою медицини надзвичайних ситуацій та тактичної медицини провели навчальний тренінг «Тактична медицина» для студентів першого, другого і третього курсів ФПЛ ЗСУ. Всього тренінг відвідали 70 осіб.

У проведенні заходу безпосередню участь взяли декан ФПЛ ЗСУ, професор Наталія Козак, завідувач кафедри медицини надзвичайних ситуацій та тактичної медицини, професор Анатолій Гринзовський, співробітники кафедри медицини надзвичайних ситуацій та тактичної медицини, асистенти Юлія Бойко та Сергій Мартиненко та студентка 3 курсу факультету, сертифікований інструктор «Тактичної медицини» Ніколетта Дмитруліна. Інструктори успішно відпрацьовували практичні навички зі студентами, які активно брали участь та виявили високу зацікавленість в отриманні знань і вмінь у наданні першої домедичної допомоги на всіх етапах медичної евакуації.

На тренінгу висвітлили питання якості та своєчасності надання першої домедичної допомоги пораненим на полі бою, відтворили проблеми, що можуть виникнути та проаналізували основні причини смертності поранених під час бойових дій. Студенти засвоїли алгоритм надання першої домедичної допомоги на полі бою, та найбільшу увагу приділили всім можливим способам зупинки кровотечі з подальшим прикладним відпрацюванням і закріпленням практичних навичок. Наприкінці заходу було зроблено висновки щодо вдосконалення на подальших тренінгах зі студентами відпрацювання надання першої домедичної допомоги на полі бою.

Факультет підготовки лікарів для Збройних сил України, що навчає медичних фахівців за програмою офіцерів запасу медичної служби для всіх силових структур нашої держави за єдиними підходами та з урахуванням безпрецедентного досвіду виконання завдань з медичного забезпечення в умовах бойових дій навесні 2022 року, започаткував серію тренінгів з тактичної медицини для студентів нашого Університету і проводитиме їх у подальшому.

 

За інформацією ФПЛ ЗСУ