ДО 180-РІЧЧЯ НАЦІОНАЛЬНОГО МЕДИЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ІМЕНІ О.О.БОГОМОЛЬЦЯ. ОЛІМПІАДА З ЗАГАЛЬНОЇ ХІМІЇ ДЛЯ СТУДЕНТІВ 1-ГО КУРСУ СПЕЦІАЛЬНОСТІ 226 «ФАРМАЦІЯ, ПРОМИСЛОВА ФАРМАЦІЯ»

01.12.2021

Кафедра аналітичної, фізичної та колоїдної хімії провела олімпіаду із загальної хімії для студентів 1-го курсу фармацевтичного факультету та факультету підготовки іноземних громадян присвячену 180-річчю НМУ імені О.О.Богомольця та 180-річчю кафедри.  До заходу долучилося 26 студентів, зокрема вихованець факультету підготовки іноземних громадян. Учасників олімпіади привітали завідувачка кафедри, доцент Г.М. Зайцева, доценти: О.О. Костирко, О.Б. Тимощук та Я.М. Пушкарьова. Особливістю олімпіади з загальної хімії для студентів 1-го курсу є символічність тому, що першим студентам медичного факультету університету святого Володимира у 1841 році професор кафедри хімії Ігнатій Матвійович Фонберг почав читати лекції із загальної хімії.

Організатори підготували цікаві та креативні завдання (доцент С.М. Гождзінський). Студентам було запропоновано 5 завдань різного рівня складності: ланцюжок перетворень, розрахункові та ситуаційні задачі, а також практичне завдання. Переможцями олімпіади стали:

  • Берберова Аділе (група 11811),
  • Троценко Єлизавета (група 11811)
  • Джавхер Хусам Халдун (група 11601Фу).

Учасники олімпіади відзначили творчу та дружню атмосферу, що панувала на заході.

 

Кафедра аналітичної, фізичної та колоїдної хімії