Для першокурсників відбувся семінар з академічної доброчесності

07.09.2023

5 вересня у Національному медичному університеті імені О. О. Богомольця відбувся освітній захід, присвячений академічній доброчесності. Семінар «Академічна доброчесність» організували для здобувачів вищої освіти за спеціальностями 229 «Громадське здоров’я», 073 «Менеджмент», 224 «Технології медичної діагностики та лікування» Навчально-наукового інституту громадського здоров’я та профілактичної медицини та науково-педагогічних працівників Університету.

Першокурсників ознайомили з принципами доброчесного освітнього середовища, розповіли про скриньку довіри студентської ради, а також про роботу уповноваженого Університету з антикорупційної діяльності.

Спікерами на семінарі виступили завідувачка відділу аспірантури та докторантури Катерина Гололобова, вчений секретар НМУ Роман Паливода. Вони ознайомили слухачів із принципами академічної доброчесності, що є одним із важливих напрямів роботи в Національному медичному університеті імені О. О. Богомольця під час організації освітнього процесу та наукової діяльності. Значну частину виступів зосередили на особливостях підготовки курсових і кваліфікаційних робіт, тез і наукових статей. З питанням цифрової освіти, як одному з напрямків на шляху до доброчесного освітнього середовища, виступила начальниця відділу навчально-методичної роботи, ліцензування та акредитації Інна Кучеренко. Доповідь супроводжувалася інтерактивними елементами. Своєю чергою учасники заходу висловлювали свою позицію щодо академічної доброчесності та приводили власні приклади щодо вирішення ситуаційних задач.

У заході взяли також участь в. о. директора Навчально-наукового інституту громадського здоров’я та профілактичної медицини Борис Паламар, заступник директора Навчально-наукового інституту громадського здоров’я та профілактичної медицини Василь Алексійчук, куратори ЄКТС, студенти 1 та 2 курсів Навчально-наукового інституту громадського здоров’я та профілактичної медицини.

За інформацією відділу навчально-методичної роботи, ліцензування та акредитації