ДЕНЬ ВИШИВАНКИ В НМУ ІМЕНІ О.О.БОГОМОЛЬЦЯ

19.05.2022

Кожного третього четверга травня в Україні і за її межами відзначається День вишиванки, одне із найулюбленіших свят колективу нашого Університету. За традицією науково-педагогічний склад, студенти і співробітники Національного медичного університету імені О.О.Богомольця одягають цього дня вишивки, демонструючи цим свою духовну єдність як народ і нація.

Сьогодні на свято вишиванки перед морфологічним корпусом зібралися – ректор Університету Ю.Л.Кучин, проректори, декани факультетів, директори інститутів, керівники підрозділів, голова профкому співробітників НМУ Л.М.Яременко, завідувачі кафедр, викладачі та студенти.

День вишиванки став подвійним святом для завідувача кафедри педіатрії №2, професора Олександра Петровича Волосовця. Ректор НМУ Ю.Л. Кучин вручив йому, за дорученням Президента України В.О. Зеленського і Міністра охорони здоров’я України В.К. Ляшка, орден «За заслуги» ІІІ ступеня.

Цього ж дня керівництво Університету привітало з Днем вишиванки колективи Стоматологічного медичного центру, Університетської клініки та поліклініки, адміністративного апарату. Крім традиційних зичень здоров’я і творчої наснаги, у привітаннях звучали побажання якнайшвидшої перемоги України над рашистським ворогом і якнайшвидшого миру.

Багато хто з працівників Університету – медиків, а також студентів, інтернів, надаючи медичну допомогу пораненим, доставляючи гуманітарні вантажі тощо, наближає нашу перемогу і мир.

                                                                                                       

Прес-центр