День Незалежності у НМУ відзначили в реаліях війни

28.08.2023

Другий рік поспіль ми відзначили День Незалежності Україні в умовах повномасштабного вторгнення. Часи вимагають від нас не лише мужності, єдності та сміливості, а й змушують переоцінити багато речей. Сьогодні, зважаючи на жахливі звірства, які коять окупанти в Україні, відходять помпезні та масштабні заходи. Сьогодні ми дякуємо Героям, що на фронті, та вшановуємо пам’ять тих, кого забрала війна. З нагоди відзначення найбільшого державного свята колектив і студенти Національного медичного університету імені О.О. Богомольця долучилися до всеукраїнських заходів і вшанували пам’ять загиблих, які ціною власних життів відстоювали ідею вільної України.

Так, медична родина Університету 24 серпня пом’янула Героїв. У 547-й день війни ректор НМУ Юрій Кучин, проректори, декани, співробітники Університету та представники студентського самоврядування хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих за Незалежність України Героїв, поклали квіти до Меморіалу студентам і викладачам Університету, які віддали свої життя за Перемогу в роки Другої світової війни та Героям Небесної Сотні.

Студенти Університету брали участь у різних заходах, під час яких згадували про історію становлення України, про символічність цього дня, про свято, що об’єднує нескорених українців. Майбутні медики є учасниками творення новітньої історії української держави та самі роблять багато для перемоги, долучаються до всіх заходів, що відбуваються в Університеті та спрямовані на підтримку Збройних Сил України.

Окрім того, співробітники Університету і студенти відвідали виставку знищеної російської військової техніки, що представлена на головній вулиці столиці. Серед арсеналу потрощеної техніки ворога, яку знищили українські військові під час боїв, – танки, самохідні гаубиці, бронетехніка, бойові машини десанту, транспортери, рештки збитих ракет. Моторошно бачити тони металобрухту, але такі виставки додають впевненості, що російському агресору ніколи не здолати український народ. Вони ніколи не зламають нас і не похитнуть нашу віру.

Пресцентр НМУ