Члени Вченої ради НМУ 6 червня погодили кадрові питання

06.06.2024

У четвер, 6 червня, відбулося чергове засідання Вченої ради Національного медичного університету імені О.О. Богомольця. У порядку денному розглянули кадрові питання – про обрання на посаду завідувача і професорів кафедр, присвоєння вчених звань професора та доцента. Також погодили питання, що стосуються навчальної та наукової роботи.

У засіданні за головування ректора НМУ Юрія Кучина взяли участь перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти Олександр Науменко, проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи Олександр Канюра, проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи Олег Власенко, проректор з наукової роботи та інновацій Сергій Земсков, проректорка з науково-педагогічної роботи, міжнародних зв’язків та європейської інтеграції Рімма Скрипник, проректор з економічних питань Володимир Титикало, заступники ректора Ігор Драпей і Юрій Богдан, директори інститутів, декани факультетів, завідувачі кафедр, керівники структурних підрозділів, студенти.

Приємною подією для наших колег стало вручення сертифікатів тьюторів першого курсу, що закінчили навчання за сертифікатною програмою «Основи доказової медицини». Лектором курсу виступив MD Кшиштоф Ланда, радник міністра охорони здоров’я України, заступник міністра охорони здоров’я Польщі, експерт з питань доказової медицини.

Сертифікати отримали співробітники НМУ імені О.О. Богомольця – Роман Паливода, Ірина Костюк, Андрій Кузмінець, Ольга Хомич, Світлана Романенко, Леонід Пінський, Ірина Поладич, Олена Остапко, Дмитро Гуща, Кирило Кримовський, Оксана Горкуненко, Марія Федосенко, Христина Корольова, Ольга Охоцька, Павло Чернишов, Анастасія Горобець.

Також на засіданні ректор Юрій Кучин спільно з головою профкому співробітників Лілією Яременко привітали колег із нагоди їхніх ювілеїв і відзначили Почесними грамотами Вченої ради доцентку кафедри радіології Олену Миронову і асистента кафедри дитячої хірургії Вадима Яременка.

У ході засідання за результатами таємного голосування на посаду завідувача кафедри патофізіології було обрано професора Сергія Зябліцева. Члени Вченої ради погодили на посаду професора кафедри акушерства і гінекології №3 Олену Диндар, на посаду професора кафедри внутрішньої медицини №3 – Юрія Бурмака, на посаду професора кафедри ендокринології – Назарія Кобиляка, на посаду професора кафедри медичної і біологічної фізики та інформатики – Олександра Чалого, на посаду професора кафедри мікробіології, паразитології з основами імунології – Валерія Войцеховського, на посаду професора кафедри комунальної гігієни та екології людини з курсом вікової гігієни – Марію Коршун, на посаду професорів кафедри медичної психології, психосоматичної медицини та психотерапії – Ціру Абдряхімову й Ірину Коваль.

Що важливо, на засіданні присутні підтримали присвоєння вченого звання «Професор» по кафедрі онкології Сергію Лялькіну, а по кафедрі педіатрії №4 – Євгенії Бурлаці. Присвоєно вчене звання «Доцент» по кафедрі акушерства і гінекології №3 Віктору Олешку, по кафедрі медичної і біологічної фізики та інформатики – Ірині Новіковій і Наталії Гриценко, по кафедрі мовної підготовки – Вікторії  Квіцинській, по кафедрі внутрішньої медицини №1 – Аліні Байло і Ларисі Купчік, по кафедрі травматології та ортопедії – Юрію Ярмолюку та Олегу Дроботуну, по кафедрі щелепно-лицевої хірургії та сучасних стоматологічних технології ІПО – Давиду Кеяну, по кафедрі дитячих інфекційних хвороб – Олександрі Буц, по кафедрі мікробіології та паразитології з основами імунології Олені Костюк, по кафедрі медицини надзвичайних ситуацій та тактичної медицини – Людмилі Черненко, по кафедрі філософії, біоетики та історії медицини – Ярославі Демиденко, по кафедрі менеджменту охорони здоров’я – Віталію Юнгеру.

Окрім того, відповідно до наказу МОН України №582 від 24.04.2024 «Про затвердження рішення Атестаційної колегії МОН України» атестатами доцента відзначили доцентку кафедри ортодонтії та пропедевтики ортопедичної стоматології Тамару Вишемирську, доцентку кафедри неврології Юлію Гелетюк, доценток кафедри медичної біохімії та молекулярної біології Оксану Горкуненко та Аллу Іщенко, доцентку кафедри медичної психології, психосоматичної медицини та психотерапії Катерину Клебан, доцентку кафедри загальної практики (сімейної медицини) Ярославу Корост, доцента кафедри педіатрії Юрія Кривоноса, доцентку кафедри внутрішньої медицини Ганну Микитенко, доцента кафедри медицини надзвичайних ситуацій та тактичної медицини Миколу Музя.

Затвердили на засіданні й відсоткову ставку підвищених стипендій, Стандарт практичної компоненти зі спеціальності 222 «Медицина», Положення про порядок відрахування, переривання навчання, поновлення і переведення ЗВО та надання їм академічної відпустки у НМУ імені О.О. Богомольця, зміни до освітньо-професійної програми другого (магістерського) рівня вищої освіти зі спеціальності 225 «Медична психологія» (оновлена редакція для здобувачів освіти 2024 року вступу). Також члени Вченої ради НМУ погодили питання щодо змін до Правил прийому до аспірантури у 2024 році, утворення разових спеціалізованих вчених рад і затвердження їх персонального складу, видачі дипломів Доктора філософії (PhD), затвердження тем докторських дисертацій, проведення експертиз кандидатських дисертацій, призначення рецензентів, надання рекомендацій до публікації ряду наукових видань.

ФОТОЗВІТ

Пресцентр НМУ