ЧЕРГОВЕ ЗАСІДАННЯ В МЕЖАХ ПРОГРАМИ БЕЗПЕРЕРВНОЇ НАУКОВОЇ ОСВІТИ ЧЛЕНІВ СНТ ІМЕНІ О.А. КИСЕЛЯ ТА МОЛОДИХ НАУКОВЦІВ УНІВЕРСИТЕТУ

08.02.2018

7 лютого 2018 року на кафедрі соціальної медицини та громадського здоров’я відбулося третє засідання студентів та молодих науковців в рамках науково-освітнього циклу «Наукове дослідження: від А до Я», на якому розглянуто тему: «Помилки у статистичних дослідженнях: характеристика, розрахунок, оцінка, шляхи попередження та методи їх мінімізації».

Захід проведено відповідно до наказу НМУ імені О.О.Богомольця № 692 від 10.11.2017 р. «Про організацію безперервної наукової освіти членів Студентського наукового товариства імені О.А. Киселя та молодих науковців університету».

Під час виступу та презентації, представленої доцентом кафедри Наталією Гречишкіною було розглянуто питання виникнення помилок під час проведення медико-біологічних досліджень. Лектор звернула увагу на можливість допущення помилок під час всіх етапів дослідження від формування дослідних груп до представлення остаточних результатів. Слухачам окреслено шляхи запобігання таких помилок, а також мінімізації наслідків тих помилок, які вже виникли. Висвітлено необхідність вибору адекватних та коректних методів обробки отриманих результатів з метою запобігання та зменшення наслідків систематичних помилок. Наведено приклади можливих помилок під час різних етапів проведення дослідження та дано рекомендації щодо їх попередження. У ході обговорення заслуханого матеріалу було дано відповіді на запитання слухачів, отримано подяку на адресу лектора.

Кафедра соціальної медицини та громадського здоров’я