Бійцям Нацгвардії передали дрон від колективу Університету

05.03.2024

4 березня черговий розвідувальний дрон передали захисникам України від колективу Національного медичного університету імені О.О. Богомольця. Потужний DJI Mavic 3 Thermal отримає 18-та Слов’янська бригада Національної гвардії України. Ґаджет було придбано Первинною профспілковою організацією співробітників НМУ.

Спільно з головою Профкому співробітників Лілією Яременко і проректором з науково-педагогічної та лікувальної роботи Олександром Канюрою ректор НМУ Юрій Кучин передав квадрокоптер т.в.о. директора департаменту персоналу Головного управління Національної гвардії України, полковнику Віталію Шуму.

«Допомагати воїнам, які захищають Україну від російських окупантів – одне з пріоритетних обов’язків для колективу нашого Університету. Віримо, що квадрокоптер буде надійним помічником для бійців Національної гвардії України під час виконання бойових завдань і у збереженні їхніх життів!», – зазначив Юрій Кучин.

Своєю чергою полковник зауважив, що бійці 18-ї Слов’янської бригади виконують завдання на Донеччині, захищаючи суверенітет українських земель з 2014 року. Оскільки безпілотний літальний апарат обладнаний тепловізором і приладом нічного бачення, його професійно та ефективно використовуватимуть з розвідувальною метою.

На знак вдячності за потужну підтримку воїнів НГУ т.в.о. директора департаменту персоналу ГУ Нацгвардії України  вручив ректору НМУ військовий коїн – монету, що є доказом визнання військового братерства, на якій викарбуваний символ даної бригади та її лозунг.

Нагадаємо, що 28 лютого медична родина НМУ імені О.О. Богомольця передала на передову черговий Mavic, що слугуватиме незамінним помічником для військових розвідників, які виконують особливо важливі завдання у зоні бойових дій.

 

Пресцентр НМУ