БІБЛІОТЕКА НМУ ПІД ЧАС ВОЄННОГО СТАНУ ПРОДОВЖУЄ НАДАВАТИ ПОСЛУГИ З ІНФОРМАЦІЙНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ

24.06.2022

Бібліотека Національного медичного університету імені О.О. Богомольця під час воєнного стану продовжує надавати послуги з інформаційного забезпечення науково-освітнього процесу. Співробітники бібліотеки обслуговують користувачів як у відділах навчальної та наукової літератури, інтернет-центрі та читальних залах, так і дистанційно. Сервісом можуть користуватися студенти та професорсько-викладацький склад.

Нагадуємо, що звернення для дистанційного обслуговування слід оформити на нашій офіційній web-сторінці у рубриці «Запит до бібліотеки».

Сервіс Бібліотеки включає такі послуги:

✓ отримання інформації про наявність у Бібліотеці необхідного документу;

✓ надання користувачам консультацій та стратегій пошуку з метою вибору відповідних джерел інформації. Інформування користувачів щодо правил користування електронними базами даних, традиційними каталогами та картотеками;

✓ отримання будь-яких документів з фонду бібліотеки для користування у читальних залах;

✓ користування електронними ресурсами;

✓ замовлення необхідного документу з інших бібліотек України, скориставшись послугою МБА;

✓ визначення індексів УДК та авторського знаку для документів;

✓ підготовка тематичних добірок на замовлення користувачів;

✓ складання та редагування бібліографічних списків до наукових робіт;

✓ підготовка фактографічних та аналітичних довідок;

✓ підготовка науково-допоміжних бібліо- та біобібліографічних покажчиків;

✓ забезпечення швидкого доступу користувачів до віддалених та локальних інформаційних ресурсів як українських, так і зарубіжних (користувачам надано відкритий доступ до понад 50 повнотекстових медичних наукових баз даних усього світу – Scopus, ScienceDirect, WebofScience, EBSCOhost, ClinicalKey, Complete Anatomy, Osmosis, British Medical Journal та ін., посилання на які розміщено на сайті Бібліотеки);

✓ надання допомоги зі створення наукового профілю вченого-медика НМУ імені О.О. Богомольця у міжнародному реєстрі вчених ORCID та/або вільній доступній пошуковій системі Google Академія.

 

Бібліотека НМУ