АНОНС: III ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ КОНКУРС З ПРАКТИЧНОЇ ХІРУРГІЇ

11.03.2016

З 11 по 13 березня 2016 року в Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця на базі  кафедри оперативної хірургії та топографічної анатомії відбудеться III Всеукраїнський конкурс з практичної хірургії. Організатори конкурсу – хірургічний клуб «Armata manus».

В рамках конкурсу команди з усіх медичних університетів країни матимуть можливість позмагатися у мануальних навичках та теоретичних знаннях з різних розділів хірургії.
Змагання складаються з 11 підконкурсів. Шість конкурсів на органокомплексах,  а саме: кишечний анастомоз, судинний  анастомоз, урологічний конкурс, лобектомія легень, шов сухожилля, пластика шкіри. А також: в’язання вузлів, знання хірургічних інструментів, «увага на екран» та конкурс із лапароскопії, який проходитиме в два етапи. В рамках конкурсу буде проведено майстер-клас із експериментальної хірургії.  

Команда за власним бажанням може відмовитися від участі в одному із підконкурсів. В такому випадку вона виходить із командного заліку, проте продовжує боротися за призові місця в окремих завданнях.

Організаційний комітет:
Черняк Віктор Анатолійович – д.м.н., професор, завідуючий кафедрою оперативної хірургії та топографічної анатомії НМУ ім. О.О. Богомольця.
Дорошенко Станіслав Володимирович – к.м.н., доцент кафедри оперативної хірургії та топографічної анатомії НМУ ім. О.О. Богомольця.
Шамрай Дмитро Вікторович – керівник хірургічного клубу «Armata manus», хірург-онколог, лауреат премії НАМН України для молодих вчених.

Контакти:
1) 063-446-17-47, vk.com/kutsenko_y – Куценко Юрий Андрійович, староста СНГ з хірургії «Armata manus»;
2) 098-952-41-93, vk.com/oopopandopalо – Попандопало Олександра
Олександрівна, хірург-інтерн, заступник керівника хірургічного клубу «Armata manus».