АНОНС: ДРУГІ НАУКОВІ ЧИТАННЯ ПАМ’ЯТІ ПРОФЕСОРА АНАТОЛІЯ СВІНЦІЦЬКОГО

23.09.2022

5-7 жовтня відбудуться Другі наукові читання пам’яті дійсного члена Польської академії медицини, Всесвітньої академії медицини імені Альберта Швейцера та Академії наук вищої школи України, професора Анатолія Свінціцького «Внутрішня медицина: наука та практика».  Організатори – кафедра внутрішніх хвороб стоматологічного факультету Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, громадська організація «Академія внутрішньої медицини», громадська організація «Польське медичне товариство в Україні імені А.С. Свінціцького».

Конференція включатиме доповіді провідних українських та закордонних лікарів і науковців з актуальних питань надання медичної допомоги пацієнтам терапевтичного профілю та подальше їх обговорення під час панельної дискусії.

Читання спрямовано на підвищення рівня знань слухачів з передових технологій діагностики, лікування та профілактики захворювань внутрішніх органів і на впровадженні клінічних настанов на засадах доказової медицини у щоденну клінічну практику.

 

Основні програмні питання:

  • Наукова спадщина і досягнення професора Анатолія Свінціцького та його школи.
  • Еволюція підходів до діагностики та лікування захворювань органів травлення.
  • Новітні стратегії менеджменту кардіологічних пацієнтів на засадах доказової медицини.
  • Діагностика та лікування захворювань опорно-рухового апарату в сучасних умовах.
  • Хвороби нирок і сечових шляхів у загальній медичній практиці.
  • Ключові питання діагностики та лікування ендокринної патології.
  • Сучасні алгоритми ведення пацієнтів із захворюваннями органів дихання.
  • Інноваційні діагностичні та терапевтичні технології в гематології.
  • Дієтопрофілактика і дієтотерапія поширених неінфекційних захворювань.
  • Інфекційні хвороби як актуальна проблема сьогодення.
  • Дискусійні питання ведення коморбідного пацієнта у сучасній клініці внутрішньої медицини.

 

Конференція є заходом безперервного професійного розвитку (БПР) для лікарів за спеціальностями «Гастроентерологія», «Гематологія», «Геріатрія», «Дієтологія», «Ендокринологія2, «Ендоскопія», «Загальна практика – сімейна медицина», «Інфекційні хвороби», «Кардіологія», «Медицина невідкладних станів», «Неврологія», «Нефрологія», «Педіатрія», «Пульмонологія», «Радіологія», «Ревматологія», «Терапія», «Ультразвукова діагностика», «Функціональна діагностика», «Хірургія».

Читання внесено до Переліку заходів БПР (№ 1007722) і Реєстру з’їздів, конгресів, симпозіумів та науково-практичних конференцій, які проводитимуться у 2022 році (розділ IV, № 502).

Учасники читань отримають сертифікати з 10 балами БПР для врахування їх при атестації на присвоєння/підтвердження лікарської категорії відповідно до положень наказу МОЗ України від 22.02.2019 р. № 446 (зі змінами, внесеними наказом МОЗ України від 18.08.2021 р. № 1753). Слухачам для отримання сертифікату необхідно протягом 3 діб після завершення форуму заповнити форму оцінювання.

 

Детальна інформація про конференцію за посиланням: https://aim.kiev.ua/events/svintsitskyy2022 .

 

 

Організаційний комітет