АМЕРИКАНСЬКЕ ВИДАННЯ “THE NEW YORK TIMES MAGAZINE” ПРО ДИТЯЧОГО ХІРУРГА–ТРАНСПЛАНТОЛОГА КАФЕДРИ ДИТЯЧОЇ ХІРУРГІЇ О.С. ГОДІКА

22.03.2022

Днями американське видання “The New York times magazine” опублікувало матеріал, де йдеться про киян, які залишилися у столиці і кожний з них на своєму місці працює, наближаючи день нашої Перемоги над рашистським ворогом.

Одним із героїв допису став наш колега – дитячий хірург-трансплантолог кафедри дитячої хірургії О.С. Годік. Нижче наводимо переклад фрагменту.

«43-річний Олег Годік, хірург-трансплантолог, який до вторгнення працював у дитячій лікарні. З початком війни його звична робота закінчилася, і він став хірургом загального профілю в поліклініці, надаючи допомогу пораненим на війні.

У перші два тижні боїв він оперував солдатів і мирних мешканців, включаючи поранених дітей. За його словами, одного хлопчика привезли мертвим, інший помер на п’ятий день після осколкового поранення у шию. Олег Годік говорить, що ще більшій кількості поранених дітей не було надано медичної допомоги через те, що російські війська відмовили у наданні коридору для вивезення їх до Києва.

Його дружина Інна — лікар-анестезіолог, донька Євгенія — студентка першого курсу медичного Університету. Усі троє разом працюють у клініці, намагаючись врятувати та втішити постраждалих від війни. «Я вірю в нашу остаточну перемогу, – сказав Годік, – але ціна її дедалі зростає».

 

Прес-центр