АБІТУРІЄНТИ ПІЛЬГОВИХ КАТЕГОРІЙ І ОСВІТНЬОГО ЦЕНТРУ СКЛАДАЮТЬ ВСТУПНИЙ ІСПИТ З МАТЕМАТИКИ

07.07.2021

7 липня 2021 року стало другим днем складання вступних іспитів абітурієнтами пільгових категорій і тими, хто дістав таку можливість через Освітній центр. Цього разу на 16 вступників чекало непросте випробування з математики. Тригодинний письмовий іспит включав 12 запитань, 7 правильних відповідей з яких становлять той необхідний мінімум, що відповідає прохідним 150 балам.

За традицією, абітурієнтів в аудиторії №3 імені В.Ф.Войно-Ясенецького (Святителя Луки Кримського) морфологічного корпусу НМУ привітав заступник голови Приймальної комісії, перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, професор О.М.Науменко. Побажавши вступникам успішного подолання чи не найскладнішого випробування, Олександр Миколайович представив своїх колег – відповідального секретаря Приймальної комісії, доцента М.В.Тарасенка, заступника відповідального секретаря ПК, відповідального за ОЦ, доцента Ю.Л.Марущенка, а також голову предметної екзаменаційної комісії, завідувача кафедри медичної і біологічної фізики та інформатики, професора, члена-кореспондента НАПН України О.В.Чалого, якому надав слово. Олександр Васильович, довівши до відома вступників порядок і мету іспиту з математики, дуже переконливо – з математичними викладками! – продемонстрував, наскільки безперспективно і ризиковано йти шляхом вгадування, а не розв’язування тестових завдань. При цьому він посилався на теорію ймовірності. Щоправда, тут же «математичний бог», якщо такий існує, «пожартував» із жеребкуванням варіантів: усі вони з першого по шостий збіглися за номерами, довільно написаними однією з абітурієнток на конвертах з тестами. Що ж, буває й таке.

Ще до початку іспиту ми поспілкувалися з деякими його учасниками. Сергій Мочульський з міста Благовіщенського (колишня Ульяновка) на Кіровоградщині – учасник бойових дій на сході України (Донеччина) в 2015-16 роках. Нині займається у Києві бізнесом. Вирішив вступити до НМУ і отримати спеціальність стоматолога. Карина Дмитрук, що родом з Миколаївщини, з 2016 року служила у 61-му військово-мобільному шпиталі, маючи вже медичну освіту, а тепер мріє про навчання на одному з медичних факультетів НМУ. Киянин Іван Вовк 2015 року, за повісткою, пішов служити в АТО на Луганщину. Пізніше долучився до волонтерства і, займаючись ним, зрозумів, що медицина – його покликання.

І цим симпатичним хлопцям та дівчатам, і всім іншим ми щиро бажаємо успішного проходження іспитів і поповнення дружної студентської сім’ї НМУ у рік 180-ліття нашого Університету.

                                                                                                       

Прес-центр