8 років тому загинув медик-доброволець Володимир Юричко

12.08.2022

13 серпня 2014 року в боях на Луганщині загинув студент Національного медичного університету імені О.О. Богомольця Володимир Юричко. Загинув Володя зі своїми побратимами як справжній Герой, воїн, медик-доброволець батальйону «Айдар».

Йому було лише 20. Амбіційний, розумний, талановитий молодий хлопець, у я кого все життя було попереду. Він хотів стати лікарем і рятувати життя, став співорганізатором студентської революції в НМУ 2014 року, керував самообороною НМУ, був активістом Ініціативної групи «Відродження НМУ», брав активну участь у незалежних громадських ініціативах, «мозкових штурмах» і дебатах зі створення Програми розвитку традицій і інновацій в НМУ «Новації 7», мав мільйон нереалізованих планів і мрій. А став посмертно лицарем ордена «За мужність» ІІІ ступеня, Ангелом-охоронцем для своїх рідних і близьких, орієнтиром і прикладом для багатьох.

Сьогодні в честь пам’яті про Володю в його рідному медичному університеті започатковано академічну стипендію імені В. В. Юричка, названо аудиторію, його ім’я занесено до Книги Пошани Університету, відкрито Меморіальну дошку Володимиру Юричку на фасаді ректорату НМУ ім. Богомольця, проводяться щорічні турніри з волейболу, а в рідному місті Самборі названо вулицю та школу. Також медичний факультет №3, на якому навчався Володя, відзняв фільм про нього і щороку в день народежння або в день смерті віддають шану колезі, другу, побратиму.

З 2014 року через психопатичні амбіції росії знищити Україну як суверенну державу гине цвіт нації. Гинуть майбутні лікарі, вчителі, інженери, політики, журналісти, науковці. Не пробачимо.

Світла пам’ять тобі, Володимире! Ми не забудемо страшну жертву, яку платимо за можливість бути господарями на своїй землі.

 

Адміністрація Університету