6 ГРУДНЯ УКРАЇНА ВІДЗНАЧАЄ ДЕНЬ ЗБРОЙНИХ СИЛ

06.12.2019

Щиро вітаємо всіх студентів та викладачів, усіх співробітників НМУ імені О.О. Богомольця з Днем Збройних Сил, які є запорукою суверенітету України!  Звичайно наші особливі вітання адресуємо сьогодні викладачам і студентам  Факультету підготовки лікарів для Збройних Сил України (ФПЛ ЗСУ).

Напередодні важливої дати ФПЛ ЗСУ провів конференцію, приурочену до Дня Збройних Сил України. Її відкрив проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи, професор, полковник медичної служби О.М. Власенко. Олег Миколайович привітав присутніх студентів різних курсів ФПЛ ЗСУ з Днем Збройних Сил України і нагадав про демократію як одну з найбільших цінностей, що її повинні захищати українці. Потім слово взяла декан ФПЛ ЗСУ, доцент, полковник медичної служби Н.Д. Козак. Наталя Дмитрівна розповіла про історію створення факультету, його місце і значення серед інших факультетів НМУ імені О.О. Богомольця, а також докладно зупинилася на Українській військово-медичній академії як можливому варіанті для багатьох присутніх продовжити своє навчання і наукову кар’єру військового медика.

Друга частина конференції проходила на кафедрі надзвичайних ситуацій та тактичної медицини, завідувач якої, професор А.М. Гринзовський, представив студентам американського фахівця, колишнього морського піхотинця, парамедика високої кваліфікації Корі Іґо. 38-річний ветеран поділився досвідом роботи в «гарячих точках» Східної Європи, Африки і Центральної Америки, після чого від теорії перейшов до практики. Студентка 5 курсу ФПЛ ЗСУ Тетяна Іванова погодилася на роль «пораненої». Під керівництвом Корі Іґо на ній було відпрацьовано надання медичної допомоги  з дотриманням усіх запобіжних заходів. Для транспортування умовного постраждалого використали спеціальні розкладні ноші, що використовуються в збройних силах країн, які входять до НАТО. У подальшому відпрацювання низки практичних навичок відбувалося на манекенах. Студенти 1 курсу Мар’яна Камаралі, 4 курсу – Ростислав Юзьків та інші засипали американця непростими запитаннями, на які вони одержали вичерпні відповіді. День завершився позитивними емоціями, студенти були задоволені можливістю вдосконалити свої практичні навички, необхідні їм у майбутній практичній роботі лікаря.

 

Прес-центр