4 березня в Університеті стартує курс з лідерства для науково-педагогічних працівників

23.02.2024

У Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця 4 березня розпочинається курс «Навчання та викладання на засадах лідерства». На базі Навчально-наукового центру неперервної професійної освіти (ННЦНПО) Інституту післядипломної освіти науково-педагогічні і педагогічні працівники мають можливість підвищити кваліфікацію та набути лідерських якостей. Лідерство у навчанні стає все важливішим, оскільки сприяє розвитку креативності, впровадженню нових підходів, інновацій та ефективності в освітньому процесі.

Учасників курсу ознайомлять із концепцією лідерства в освіті та роллю педагога, як лідера. Вони дізнаються про вплив лідерського підходу да навчання та виховання, про способи розвитку комунікаційних навичок, методи стимулювання творчості та інновацій у навчальному процесі. Опанують інноваційні методи навчання, з-поміж яких – використання технологій у навчальному процесі, активне навчання та проблемне навчання, розвиток критичного мислення і творчого потенціалу студентів.

Опанування курсу, головним лектором якого виступить співробітниця ННЦНПО, головна наукова спеціалістка Інституту законодавства ВРУ, доцентка Ганна Кашина, допоможе у розвитку науково-педагогічних працівників, як лідерів, здатних активно впроваджувати новаторські методи навчання, стимулювати здобувачів освіти до саморозвитку та сприяти позитивним змінам у навчальному середовищі.

У межах курсу також опрацюють тему оцінювання та зворотного зв’язку, зокрема щодо застосування формативного оцінювання, надання конструктивного зворотного зв’язку для стимулювання навчання. Значну увагу приділять питанню практичної реалізації лідерського підходу у межах розробки педагогами плану впровадження лідерських методик у навчальний процес, обговорюватимуть кейс-студії успішної реалізації лідерського педагогічного досвіду.

Порядок і методи оцінювання результатів навчання: підсумкова оцінка визначається за 60-бальною шкалою та обчислюється як сума балів, здобутих слухачем за результатами поточного контролю під час занять, виконання самостійної роботи на платформі «Likar_NMU» і підсумкового контролю у формі заліку.

Викладачі НМУ імені О.О. Богомольця отримають путівки на курс за запитами деканатів.

Діє реєстрація для слухачів, які планують пройти курс за рахунок коштів фізичних та юридичних осіб.

Тривалість проведення курсу: 2 тижні (78 годин). Дата проведення курсу: 04.03.24 – 15.03.24.

Додаткова інформація: (093) 954-35-07 (Viber, Telegram).

 

Пресцентр НМУ за інформацією Навчально-наукового центру

неперервної професійної освіти ІПО НМУ