27 ЗВІТНО-ВИБОРНА КОНФЕРЕНЦІЯ ПРОФСПІЛКИ СПІВРОБІТНИКІВ НМУ

11.03.2015

10 березня 2015 року в конференц-залі фізико-хімічного корпусу відбулася ХХVІІ звітно-виборна конференція профспілкової організації співробітників НМУ імені О.О. Богомольця. 

На заході головував завідувач кафедри гігієни праці та професійних хвороб проф. О.Яворовський, взяли участь проректор з науково-педагогічної роботи В. Степаненко та завідувач відділу організаційної та інформативної роботи Ради Київської міської профспілки медпрацівників І. Дегрик. 

Делегати конференції заслухали звіт про роботу профкому співробітників НМУ за період 2010-2014 рр. (доповідач – голова М. Лук’янець) та звіт ревізійної комісії профспілкової організації за період 2010-2014 рр. (доповідач – Л. Якубчук).  В обговоренні взяли участь О. Головчанська, В. Мойсеєнко, Л. Бідна, С. Гаркавий, Л. Гала та інші. 

Шляхом відкритого голосування було обрано ревізійну комісію профспілкової організації (Н. Заболотна, Л. Якубчук, О. Наконечна) та профком співробітників НМУ імені О.О. Богомольця на чолі з М.Лук’янець.

Члени профкому:
1.Бідна Лариса Павлівна, доцент кафедри гістології та ембріології, голова профбюро медичного факультету № 1;
2.Власенко Оксана Михайлівна, лікар Стоматологічного медичного центру, голова профбюро Стоматологічного медичного центру;
3.Гала Лілія Олексіївна, доцент кафедри організації та економіки фармації, голова профбюро фармацевтичного факультету;
4.Гапонова Галина Костянтинівна, практичний психолог Українського медичного ліцею, голова профбюро УМЛ;
5.Гаркавий Сергій Іванович, завідувач кафедри комунальної гігієни та екології людини з секцією ГДП, голова профбюро медичного факультету № 4;
6.Жук Алла Василівна, викладач кафедри загальної і медичної психології та педагогіки, голова профбюро медико-психологічного факультету;
7.Жуковцева Любов Іванівна, начальник відділу кадрів;
8.Клітинський Юрій Віталійович, доцент кафедри ортопедичної стоматології;
9.Коваль Борис Михайлович, доцент кафедри хірургії № 4, профорг медичного факультету № 2;
10.Коваль Наталія Іллівна, асистент кафедри терапевтичної стоматології, голова профбюро стоматологічного факультету;
11.Колос Лариса Павлівна, провідний інженер з охорони праці, профорг адміністративно-господарчої частини;
12.Лукянець Марія Михайлівна, заступник директора Стоматологічного медичного центру;
13.Лапко Валентина Григорівна, заступник голови профкому співробітників;
14.Надос Оксана Василівна, завідувачка відділу комплектування бібліотеки, голова профбюро бібліотеки;
15.Паустовський Юрій Олександрович, доцент кафедри гігієни праці і професійних хвороб;
16.Романенко Ганна Олександрівна, доцент кафедри радіології та радіаційної медицини;
17.Щербак Лариса Федорівна, доцент кафедри гістології та ембріології, голова профбюро медичного факультету № 3.

  Р І Ш Е Н Н Я 

XXVІІ звітно-виборної профспілкової конференції Національного 
медичного університету імені О.О.Богомольця від 10 березня 2015 року.

     Делегати та учасники XXVІІ звітно-виборної профспілкової конференції співробітників НМУ імені О.О. Богомольця відзначають, що Конференція проходить у складний період суспільно-політичної кризи в державі, яка супроводжується нестабільною економічною ситуацією, інфляційними процесами та загальним подорожчанням життя,  бойовими діями на сході України, реформуванням різних галузей економіки та наголошує на важливості консолідації зусиль всіх інституцій громадянського суспільства задля стабілізації ситуації в державі.
       Конференція, заслухавши та обговоривши звіт голови профкому співробітників Лук’янець М.М. про роботу профспілкової організації Національного медичного університету імені О.О.Богомольця за період з 2010 по 2014 роки зазначає, що профспілковий комітет працював у відповідності зі Статутом профспілки працівників охорони здоров'я України, Законом України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності», Конституції України та вимог чинного  законодавства. Діяльність профкому була спрямована на виконання  програмних документів XXVІ звітно-виборної конференції, мети та завдань діяльності профспілки, організаційно-фінансового та кадрового зміцнення організації, здійснення конкретних дій з підвищення авторитету профспілки.
         Основою організації є її члени, які об’єдналися для захисту своїх прав і інтересів. Протягом звітного періоду профком проводив роботу по захисту прав і інтересів членів профспілки університету та підрозділів, які входять до профспілкової організації університету:
– представляючи та відстоюючи інтереси співробітників щодо належної оплати праці шляхом ведення переговорів і укладання Колективного договору; 
– здійснення громадського контролю за дотриманням Закону України «Про охорону праці» та створенням належних умов для роботи;
– контроль за дотриманням трудового законодавства, надання безоплатної допомоги в роз'ясненні законодавчих актів і нормативних документів, що стосуються соціально-трудових відносин працюючих;
– оздоровлення працівників та їх дітей.
       Притримуючись принципів соціального партнерства, профком спільно з адміністрацією вживали всі необхідні заходи щодо збереження існуючих та створення нових робочих місць. Робота за сумісництвом надавалася у першу чергу співробітникам університету, і тільки при неможливості забезпечення навчального процесу власними силами, запрошувалися працівники з інших установ.
Виконуються зобов'язання  по дотриманню законодавства України і нормативних документів, створенню безпечних умов праці, задоволенню побутових  та соціально-культурних потреб працівників університету.
Поряд з витратами на навчальну, наукову та господарську діяльність, виділялися кошти на утримання в належному стані навчальних корпусів, гуртожитків, закладів громадського харчування, спортивно-оздоровчого табору „Медик”.
Згідно умов колективного договору зарахування на роботу здійснюється на підставі Закону України „Про освіту та вищу освіту” та Кодексу Законів про працю України.
              Адміністрація вживала всі необхідні заходи щодо збереження існуючих та створення нових робочих місць. 
Чергові щорічні відпустки надавалися тривалістю не менше 24 календарних днів згідно графіків відпусток або заяви співробітника;
-додаткові відпустки надавалися згідно з діючим чинним законодавством;
-відпустки без збереження заробітної плати надавалися на підставі заяви співробітників відповідно до Закону „Про відпустки” та інших нормативних актів.

В університеті організоване підвищення кваліфікації фахівців і співробітників відповідно з графіком роботи. 
Перепідготовка та просування працівників з посади на посаду здійснювалися за виробничою необхідністю з урахуванням ділових якостей працівників, кваліфікаційних вимог до посади, на яку пересувається працівник.
Соціальна політика університету та профспілкового комітету спрямовувалася на забезпечення прав кожного співробітника, збереження та підвищення його матеріального добробуту. 

Адміністрація університету постійно прикладає зусилля щодо підвищення заробітної плати співробітникам, це не тільки ті підвищення, які передбачені чинним законодавством, а і додаткові виплати, а саме: преміювання, матеріальна допомога, доплати працівникам у розмірі до 50% посадового окладу відсутнього працівника або за вакантною посадою, доплата у розмірі 35% годинної тарифної ставки за кожну годину роботи у нічний час, доплати у розмірі 12 та 24% за роботу у шкідливих та несприятливих умовах праці і т. д. 
Значна увага приділяється питанням охорони праці, вирішення яких спрямоване на забезпечення здоров'я та працездатності співробітників та студентів в навчально-виробничому процесі. Співробітники університету, які працюють на роботах з шкідливими умовами праці, а також з забруднюючими факторами забезпечені згідно встановлених нормативів за рахунок фонду з охорони праці університету спеціальним одягом, взуттям, засобами індивідуального захисту, миючими та дезинфікувальними засобами, аптечками першої медичної долікарської допомоги потерпілим.

Працівники, зайняті у шкідливих умовах праці, отримують щорічно додаткову відпустку та доплати до посадового окладу у розмірі 12% та 24% за шкідливі та несприятливі умови праці, а також доплати  у розмірі 10 % за використання в роботі дезинфікувальних засобів та прибирання туалетів. 
Профспілковий комітет приділяв велику увагу оздоровленню співробітників. Оздоровлення проводиться на протязі року, путівки видаються на підставі заяв співробітників та довідок лікувальних закладів, які підтверджують необхідність оздоровлення в тому чи іншому  санаторії. 
Щорічно  співробітники університету мають можливість оздоровитися в ОСТ «Медик». Джерела фінансування даного виду оздоровлення складаються з коштів соціального страхування, профспілкового бюджету, адміністрації (кошти на утримання табору) та самих відпочиваючих. 

У зв’язку з гострою проблемою, що створилася навколо ОСТ «Медик», відповідно до позовної заяви Козинської селищної ради до Господарського суду Київської області щодо визнання недійсним Державного акту на право постійного користування землею.
Адміністрація спільно з профспілковим комітетом  проводить заходи по захисту  свого права постійного користування землею, де понад 50 років функціонує оздоровчо-спортивний табір «Медик», діюча інфраструктура якого дозволяє щорічно проводити оздоровлення та лікування співробітників університету, членів їх сімей та студентів, традиційно проводити спортивні змагання та культурно-розважальні заходи. Підготовлено та направлено понад 100 звернень до вищих інстанцій та посадових осіб, забезпечено юридичний супровід справи у судах, залучалися засоби масової інформації для оприлюднення ситуації, що склалася навколо ОСТ «Медик», організовуються пікети в дні розгляду справи у судах. На сьогодні продовжуються дії по відстоювання права університету на земельну ділянку.

Профспілковий комітет сприяв вирішенню трудових спорів і конфліктів на загальноприйнятих умовах,  підтримці належного морально-психологічного клімату в колективі університету та у його підрозділах, вшановував ветеранів війни та праці, ювілярів, проводив урочистості з нагоди свят, надавав матеріальну допомогу всім, хто її потребував і звертався з цього приводу.
Разом з  тим, профкомом несистематично проводилось навчання профгрупоргів та профактиву, недостатньою була   інформація  про свою роботу, разом з адміністрацією профком не  повною мірою займався питаннями зниження захворюваності співробітників.

    У відповідності до Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» та Статуту профспілки працівників охорони здоров’я XXVІІ звітно-виборна профспілкова конференція співробітників  Національного медичного університету імені О.О.Богомольця 

ПОСТАНОВИЛА:

1. Звіт голови профкому співробітників  НМУ імені О.О. Богомольця Лукянець М.М. про роботу профкому співробітників за період 2010-2014 рр. – затвердити.

2. Звіт ревізійної комісії профкому співробітників за період 2010-2014 рр. – затвердити.

3. Роботу профкому   співробітників Національного медичного університету імені О.О.Богомольця за період  2010-2014 рр. визнати задовільною.

4. Новообраному профкому у тримісячний термін узагальнити критичні зауваження, висловлені в ході звітів і виборів та розробити план їх реалізації, про хід виконання якого доповісти на розширеному засіданні профкому у червні 2015 року.

5. Удосконалювати форми та методи соціального партнерства, якість і систему контролю за виконанням Колективного договору, зосередити  роботу по захисту та відстоюванню трудових, соціальних прав та інтересів співробітників у вирішенні питань оплати праці, системи оплати тарифних сіток, встановлення надбавок, доплат, премій, винагород та інших компенсаційних виплат. 

6. Проводити постійні консультації, організувати навчання з питань охорони праці для громадських інспекторів з охорони праці, спільно з адміністрацією університету сприяти створенню для кожного працівника здорових і безпечних умов праці, відповідно до встановлених нормативів. 

7. Систематично проводити аналіз умов праці, стану захворюваності, якості проведення медичних оглядів і надання медичної допомоги співробітникам. 

8. Забезпечити участь представників профспілки з питань охорони праці в розслідуванні кожного нещасного випадку, скоєного на виробництві, домагатися від роботодавця ефективних дій щодо недопущення безпідставного звинувачення потерпілих та віднесення цих нещасних випадків до категорії невиробничих.

9. Продовжити роботу по забезпеченню організованого відпочинку та оздоровлення співробітників, членів сімей та студентів університету.

10. Надавати фінансову підтримку для проведення культурно-масової і фізкультурно-оздоровчої роботи, пропагуванню здорового способу життя, підтримці та розвитку народної творчості серед членів профспілки. Проводити конкурси аматорського мистецтва та спортивні змагання з різних видів спорту.

11. Спільно з адміністрацією продовжити роботу по відстоюванню права на користування земельною ділянкою, на якій розміщено спортивно-оздоровчий табір «Медик», місце оздоровлення та відпочинку працівників та студентів.

12. Налагодити практику навчання всіх категорій профактиву з питань оплати праці, робочого часу, надання відпусток, порядку здійснення оплати роботи в понадурочний час,  у вихідні та святкові дні, пенсійного законодавства.

13. Профспілковому активу повніше використовувати права і обов’язки, надані Законом України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» з метою соціально-економічного захисту членів профспілки, посилення мотивації профспілкового членства, залучення молоді до профспілкової діяльності, єдності та згуртованості у відстоюванні інтересів працівників.

14. Ревізійній комісії профкому з метою фінансової дисципліни і раціонального використання профспілкових коштів регулярно інформувати членів профспілки про виконання профбюджету.

15. Проводити  роботу по своєчасному наданню фінансових та статистичних звітів і перерахуванню членських внесків в розмірах, встановлених Статутом профспілки.

16. Посилити контроль за цільовим використанням коштів Профспілки  та станом діло виробництва в профкомі. 

17. В місячний термін довести до відома членів профспілки рішення XXVІІ звітно-виборної профспілкової конференції співробітників  Національного медичного університету імені О.О.Богомольця з метою укріплення рядів, об’єднання зусиль членів профспілки в боротьбі за громадянські, трудові права, професійні інтереси та збереження соціальних гарантій.

Матеріали звіту профспілкової організації

 

 

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця