24-Й ДЕНЬ ВІЙНИ – 24-У ДОБУ З ОПЕРАЦІЙНОЇ НЕ ВИХОДЯТЬ НАШІ ЛІКАРІ

19.03.2022

Сьогодні щоденна важка і виснажлива робота наших лікарів рятує життя пораненим внаслідок бойових дій як цивільним громадянам, так і військовим.  24-у добу поспіль з операційної однієї із клінік столиці практично не виходять лікарі закладу та співробітники кафедр нашого Університету, зокрема  кафедри анестезіології та інтенсивної терапії, яку очолює професор С.О. Дубров.

Доволі часто ректор нашого університету, член-кореспондент НАМН України, професор Ю.Л. Кучин долучається до проведення анестезіологічного забезпечення під час оперативних втручань, зокрема це сталося й сьогодні зранку.

«Щодня співробітники лікарні та Університету проводять багато складних операцій, – розпочав свою розповідь професор С.О. Дубров, – хочу відзначити своїх колег: старших лаборантів М. Денисюка, С.Черняка, Ю.Заїкіна та асистента С.Середу, з якими ми  працюємо однією командою, не виходячи з клініки, з початку війни.

Тяжкий стан більшості госпіталізованих пацієнтів за останні три тижні обумовлений важкими вогнепальними пораненнями, і ми робимо все, щоб не лише врятувати наших пацієнтів, а й повернути їх до нормального, повноцінного життя.

Цю кулю було вилучено асистентом кафедри ортопедії та травматології НМУ Володимиром Лянскорунським з гомілки пацієнта, госпіталізованого з вогнепальним переломом великогомілкової кістки.

Бувають ситуації, що у пацієнтів з тяжкою коагулопатією, обумовленою масивною кровотечею, виникає потреба у переливанні теплої цільної крові. Хвора втратила близько 7 літрів крові, а одним із 5 донорів став старший лаборант кафедри Максим Денисюк.

Нещодавно нашу лікарню відвідали Президент України В.О. Зеленський, керівник Офісу Президента А.Б. Єрмак та Міністр охорони здоров’я  В.К. Ляшко.

У ці скрутні часи для країни ми всі відчуваємо єдність українського народу, силу  нації, мужність та відвагу Збройних Сил України. Усіх нас сьогодні об’єднує любов до України та незламна сила духу.

Слава Україні!»

 

Прес-центр