XI НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ З МІЖНАРОДНОЮ УЧАСТЮ «СПЕЦІАЛЬНІ ПИТАННЯ ДІАГНОСТИКИ ТА ЛІКУВАННЯ ЗАХВОРЮВАНЬ ЛОР-ОРГАНІВ, КРАНІОФАЦІАЛЬНОЇ ДІЛЯНКИ ТА ОРГАНА ЗОРУ»

21.03.2019

21-22 березня 2019 року НМУ імені О.О. Богомольця за участі Студентського наукового товариства імені О.А. Киселя проводить XI Науково-практичну конференцію з міжнародною участю «Спеціальні питання діагностики та лікування захворювань ЛОР-органів, краніофаціальної ділянки та органів зору».

Головою організаційного комітету заходу є проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи, професор О.М. Науменко, заступник голови оргкомітету – проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародних зв’язків та аспірантури Р.Л. Скрипник.

21 березня 2019 року в лекційній аудиторії №1 Стоматологічного корпусу НМУ імені О.О. Богомольця конференцію відкрив голова оргкомітету, проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи О.М. Науменко. Вітаючи учасників конференції з початком роботи, він зазначив: «Ми створили цей формат 11 років тому. З кожним роком більш якісними і ґрунтовними стають подані на конкурс доповіді. Конференція розширює географію учасників. У ній беруть участь не тільки спеціалісти з України, а з близького та далекого зарубіжжя. Прекрасно, що у ці непрості для нашого Університету часи, він живе, працює, виховує високопрофесійні медичні кадри. Ми зробили все, щоб конференція пройшла в творчій атмосфері. Бажаю всім успіхів, задоволення від спілкування».

Олександр Миколайович представив членів та співголів журі, до складу якого увійшли: професор кафедри хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії О.С. Воловар, доцент кафедри оториноларингології В.Л. Дідковський, доцент кафедри хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії В.М. Єфисько, доцент кафедри офтальмології І.Д. Скрипниченко, доцент кафедри офтальмології І.П. Рижова, завідувач кафедри хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії, професор В.О. Маланчук, декан стоматологічного факультету, професор Н.В. Біденко, завідувач кафедри офтальмології, професор О.П. Вітовська, завідувач кафедри оториноларингології, професор Ю.В. Дєєва.

Присутніх також привітала заступник голови оргкомітету – проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародних зв’язків та аспірантури, професор Р.Л. Скрипник. Вона, зокрема сказала: «Коли ми починали 11 років тому, ми не передбачали, що конференція стане такою цікавою і потрібною для фахівців суміжних кафедр. Сьогодні ми бачимо, що цей захід є дуже важливим для виховання нової плеяди лікарів. У ході дводенної роботи ви не тільки отримаєте нові знання та навички, ви познайомитеся з новими друзями. Бажаю вам усім успіху. Не всі отримають призові місця й нагороди, але ви всі – переможці».

Проректор з науково-педагогічної та виховної роботи, професор О.А. Канюра, декан стоматологічного факультету, професор Н.В. Біденко, завідувач кафедри щелепно-лицевої хірургії Тернопільського державного медичного університету імені І.Я. Горбачевського  Я.П. Нагорний також побажали учасникам науково-практичної конференції успіхів і перемог.

Програма дводенного заходу дуже насичена і цікава, зокрема будуть представлені лекції, майстер-класи, стендові доповіді, пройдуть пленарні засідання.

У перший день роботи конференції учасники заходу з великим інтересом послухали наступні лекції:

  • Робота делегації кафедри на ХХIV конгресі Європейської асоціації щелепно-лицевих хірургів (вересень 2018, Мюнхен). Основи пересадки обличчя (член-кореспондент НАМН України, заслужений діяч науки i техніки України, професор В.О. Маланчук);
  • Сучасні методи лікування хронічного атрофічного риніту

(завідувач кафедри оториноларингології, професор Ю.В. Дєєва);

  • Нейроофтальмологічні прояви судинної патології

(доцент кафедри офтальмології І.П. Рижова).

Цього ж дня провідні фахівці НМУ імені О.О. Богомольця провели майстер-клас, зокрема:

Майстер-клас №1 – “Конікотомія: показання і техніка виконання” (кафедра оториноларингології НМУ імені О.О. Богомольця, Олександрівська клінічна лікарня м. Києва, вул. Шовковична 39/1, корпус 6-а) проведуть доцент кафедри оториноларингології О.В. Діхтярук та асистент кафедри оториноларингології С.Е. Коновалов.

Майстер-клас №2 – “Зміни очного дна при системних захворюваннях організму” (кафедра офтальмології НМУ імені О.О. Богомольця, Олександрівська клінічна лікарня м.Києва, вул.Шовковична 39/1, корпус 5) проведе доцент кафедри офтальмології І.Д. Скрипниченко.

Майстер-клас №3 – “Дентальна імплантація” (Cтоматологічний корпус НМУ імені О.О. Богомольця, вул. Зоологічна, 1) презентуватиме доцент кафедри хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії В.М. Єфисько.

22 березня 2019 року відбудуться Пленарні засідання XI Науково-практичної конференції «Спеціальні питання діагностики та лікування захворювань ЛОР-органів, краніофаціальної ділянки та органів зору»,  закриття конференції та нагородження переможців.

ПЕРЕМОЖЦІ XI НАУКОВО-ПРАКТИЧНОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ «СПЕЦІАЛЬНІ ПИТАННЯ ДІАГНОСТИКИ ТА ЛІКУВАННЯ ЗАХВОРЮВАНЬ ЛОР-ОРГАНІВ, КРАНІОФАЦІАЛЬНОЇ ДІЛЯНКИ ТА ОРГАНА ЗОРУ»

* Оториноларингологія

I місце – Бурсак Анастасія Геннадіївна “ГЕНДЕРНІ ОСОБЛИВОСТІ ФОРМУВАННЯ НЮХОВОЇ ПАМ’ЯТІ”

ІІ місце – Кришталь Вероніка Михайлівна” ОЦІНКА ГОЛОСОВОЇ ФУНКЦІЇ ТА ВПЛИВУ ГОЛОСОВИХ РОЗЛАДІВ НА ЯКІСТЬ ЖИТТЯ У ОСІБ ГОЛОСОМОВНИХ ПРОФЕСІЙ ХВОРИХ НА ХРОНІЧНИЙ ФАРИНГІТ”

ІІІ місце – Размук Петро Володимирович “ФУНКЦІОНАЛЬНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ НОСОВОГО ДИХАННЯ У ПАЦІЄНТІВ ДО ТА ПІСЛЯ СЕПТОПЛАСТИКИ”

*Офтальмологія

I місце – Ковальська Анна Володимирівна, Завальна Яна Валентинівна “МЕЙБОГРАФІЯ ЯК МЕТОД ВИЯВЛЕННЯ ПАТОЛОГІЇ МЕЙБОМІЄВИХ ЗАЛОЗ У ПЕРМАНЕНТНИХ НОСІЇВ КОНТАКТНИХ ЛІНЗ”

II місце – Горбик Наталія Іванівна “ПОШИРЕНІСТЬ ЗАХВОРЮВАНОСТІ НА КОН’ЮНКТИВІТИ У М. КИЄВІ” , Жупан Дана Богданівна “БОЙОВІ ПОРАНЕННЯ ОЧЕЙ

III місце – Жуковська Олеся Федорівна , Циба Софія Володимирівна “СТАТИСТИЧНИЙ АНАЛІЗ РІЗНИХ ВИДІВ ТРАВМАТИЗМУ ЗА СТРУКТУРОЮ, СТУПЕНЕМ ТЯЖКОСТІ І ВІКОВОЮ КАТЕГОРІЄЮ В КИЄВІ ЗА 2015-2017 РОКИ”

*Щелепно лицева хірургія

І місце – Боковець Ярослава Олегівна “СТРУКТУРА КОМОРБІДНИХ ЗАХВОРЮВАНЬ СЛИННИХ ТА ЩИТОПОДІБНОЇ ЗАЛОЗ”

ІІ місце – Абасов Веліджан Самір-Огли  “ДІАГНОСТИЧНА ТАКТИКА КІСТ, ЩО ВРОСЛИ В ГАЙМОРОВУ ПАЗУХУ У ДІТЕЙ”

ІІІ місце – Шпачинський Олександр Сергійович “ВИВЧЕННЯ АРХІТЕКТОНІКИ КІСТКОВОЇ ТКАНИНИ В ДІЛЯНКАХ СУБАНТРАЛЬНОЇ АУГМЕНТАЦІЇ ІЗ ВИКОРИСТАННЯМ КСЕНОГЕННИХ КІСТКОВОЗАМІЩУЮЧИХ МАТЕРІАЛІВ”

ПРОГРАМА КОНФЕРЕНЦІЇ