Відбулася конференція з цифрової освіти та телемедицини

09.07.2024

В Одесі днями відбулася науково-практична конференція з міжнародною участю «Актуальні питання цифрової освіти як передумови цифрової трансформації охорони здоров’я та розвитку телемедицини». Освітній захід зібрав понад 400 медичних фахівців різних спеціальностей з України та з-за кордону. В організації конференції взяли участь представники Національного медичного університету імені О.О. Богомольця у межах виконання командою НМУ ґрантової програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Програма розвитку цифрових компетентностей працівників охорони здоров’я та здобувачів медичної та фармацевтичної освіти».

Конференція відбулася у змішаному форматі на базі Одеського національного медичного університету. Онлайн до заходу долучилися представники НМУ, зокрема, ректор Університету, професор Юрій Кучин та начальниця відділу навчально-методичної роботи, ліцензування та акредитації, доцентка Інна Кучеренко, а модератором виступив доцент кафедри менеджменту охорони здоров’я НМУ, секретар міжвідомчої робочої групи з розбудови телемедицини МОЗ України, керівник напряму з телемедицини ДП «Електронне здоров’я» Вадим Терентюк.

Тематика заходу стосувалася ролі цифрової трансформації у внутрішній системі забезпечення якості освіти, перспектив розвитку цифрових інструментів в охороні здоров’я, підвищення цифрової грамотності медичних працівників для забезпечення цифрової трансформації сектору охорони здоров’я України. Особливо акцентували увагу на проблемних питаннях та стані телемедицини в Україні. В межах конференції також організували майстер-клас з розвитку телемедицини та круглий стіл з проблемних питань цифрової трансформації української системи охорони здоров’я.

Досвідом впровадження новітніх технологій у Португалії поділилися і фахівці Лісабонського університету. Доцентка факультету кінетики людини, координаторка Мережі Охорони здоров’я ULisboa, PhD Марія Філомена Арайюо да Коста Круз Карніде ознайомила з результатами впровадження відкритих інновацій в португальському університеті – кейс Центру трансферу технологій і валоризації знань. А доповідь докторанта з інженерії та менеджменту, дослідника проєкту HEI4Future Едгар Хосе Санчес Маскареньяс стосувалася залучення зацікавлених сторін до визначення орієнтованих на ринок компетенцій і тем для освітніх програм з підприємництва в галузі охорони здоров’я та інновацій: дослідження методом Дельфі.

Трансляцію конференції «Актуальні питання цифрової освіти як передумови цифрової трансформації охорони здоров’я та розвитку телемедицини» можна переглянути за посиланнями: день 1, день 2.

За інформацією відділу навчально-методичної роботи, ліцензування та акредитації