Запрошуємо на онлайн-лекцію професора Університету Міссурі

20.05.2024

23 травня на міжнародній освітній платформі Ukraine Global Faculty онлайн відбудеться лекція професора кафедри хімії Коледжу мистецтв і науки, науковця у галузі комп’ютерної біофізики та розробки ліків Університету Міссурі Дмитра Кірєєва «Біофізика хроматину».

Слухачі дізнаються, як структура та динаміка хроматину (комплекс молекул ДНК та специфічних білків, що складає хромосоми) впливає на регуляцію генів і клітинні функції. Отримають знання про новітні методи, які використовуються для вивчення хроматину – від мікроскопії з високою роздільною здатністю до обчислювального моделювання, дізнаються про їхні наслідки для розуміння клітинної біології та ролі дисфункції хроматину в захворюваннях.

Спікер Дмитро Кірєєв має великий досвід робити у галузі комп’ютерної біофізики, медико-біологічних наук, розробки ліків. Досвід у галузі комп’ютерної розробки ліків він здобув під час роботи у міжнародній фармацевтичній компанії Sanofi (м.Монпельє, Франція), де обіймав посаду керівника відділу У 2008 році професор Дмитро Кірєєв почав працювати в Університеті Північної Кароліни в Чапел-Гілл, де його команда взяла участь у понад 50 проєктах з дослідження та розробки лікарських препаратів. Також він став співрозробником протиракового препарату MRX-2843. Дослідницька діяльність Дмитро Кірєєв зосереджена на обчислювальній біофізиці та розробці нових підходів автоматизованого проєктування ліків, в результаті якої він отримав понад 100 патентів.

Початок о 19:00.

Реєстрація

За інформацією відділу міжнародних зв’язків