Гуртківці НМУ досліджували ураження нервово-м’язової системи внаслідок спадкових хвороб

26.12.2023

Днями відбулося перше спільне засідання студентських наукових гуртків кафедр неврології і клінічної та лабораторної імунології, алергології та медичної генетики Національного медичного університету імені О.О. Богомольця. Онлайн-захід присвятили темі спадкових хвороб з переважним ураженням нервово-м’язової системи.

Розпочала засідання доцентка кафедри неврології Вікторія Свистільник, яка розповіла про класифікацію, клініку, діагностику та лікування хвороб з переважним ураженням нервово-м’язової системи. А гурткиня Владислава Беспалова доповіла про міодистрофію Дюшенна, акцентувала увагу на етіології, патофізіології, клінічних проявах та діагностиці даної генетичної хвороби. Учасники засідання обговорили оновлення рекомендацій Центру з контролю за захворюваннями (CDC) щодо лікування м’язової дистрофії Дюшенна.

Староста СНГ медичної генетики, студентка-шестикурсниця Наталія Римарович спільно з доценткою кафедри клінічної та лабораторної імунології, алергології та медичної генетики Людмилою Туровою поділилися зі студентами надзвичайно цікавим клінічним кейсом матері та доньки з аутосомно-домінантною спіноцеребелярною атаксією. Під час виступу доповідачки наголосили на важливості міждисциплінарного підходу до діагностики та лікування спадкових захворювань.

Варто зазначити, що активна наукова робота учасників студентських наукових гуртків пришвидшує різнобічний професійний розвиток і процес формування лікарських компетенцій. Долучайтеся!

Список гуртків.

За інформацією СНГ кафедри неврології