Сектор української мови

Виховна робота

Знання без виховання – меч в руках божевільного

Василь Сухомлинський

 

Викладання гуманітарних дисциплін безпосередньо пов’язане з  розвитком духовних якостей людини, на що насамперед і зорієнтована організація творчих та літературно-мистецьких заходів, що сприяють формуванню особистості майбутнього лікаря.

Щороку колектив кафедри ініціює активну участь першокурсників у написанні Радіодиктанту національної єдності до Дня української писемності та мови, який традиційно відзначаємо 9 листопада, вшановуючи пам’ять Преподобного Нестора-Літописця.

 

 

Яскравим є зазвичай святкування Міжнародного дня рідної мови  21 лютого, який традиційно організовується викладачами кафедри спільно з вітчизняними та іноземними студентами:

 

Розвитку творчих здібностей сприяє участь студентів у літературно-мистецьких заходах із нагоди свят та визначних дат  (Шевченківські дні, Міжнародний день матері, День Києва, День вишиванки тощо), де студенти можуть продемонструвати свою майстерність у віршуванні, грі на музичних інструментах, виконанні пісень, народних та сучасних танців.

 

 

Традиційно у докарантинний період студенти-першокурсники разом із викладачами кафедри були активними учасниками грандіозного патріотичного дійства у Києві – Мегамаршу у вишиванках.

 

 

Розуміючи потужний потенціал кінематографу в процесі особистісного зростання та формування громадянської позиції молоді, ми активно практикуємо спільний перегляд та подальше обговорення прем’єр сучасного українського кіно. Ці картини яскраво доповнюють набуті в аудиторії знання про трагічні та героїчні сторінки нашої історії, боротьбу за незалежність, за українську мову, за усвідомлення себе  громадянином України.

 

 

Студенти нашого Університету – це майбутня інтелектуальна еліта нації, це енергійна рушійна сила, якій належить визначальна роль у розвитку суспільства. Моральні цінності та особистісні якості, що закладаються і виховуються  сьогодні, разом із набутими фаховими знаннями будуть реалізовуватися впродовж багатьох років…