Кафедра стоматології

Лікувальна робота

 

Для забезпечення ефективної лікувально-діагностичної роботи та якісної підготовки лікарів-інтернів-стоматологів кафедра ефективно використовує принципи державно-приватного партнерства, залучуючи до роботи як провідні державні/комунальні лікувально-профілактичні стоматологічні заклади, так і авторитетні приватні установи м. Києва.

 

Лікувально-навчальними базами кафедри є:

  • Стоматологічний медичний центр НМУ імені О.О. Богомольця
  • Центральна стоматологічна поліклініка МВС України
  • Стоматологічний медичний центр «ОДОНТОМЕД»
  • Стоматологічний центр «ЛІРАМЕД»
  • Стоматологічний центр «АРТСМАЙЛ»
  • Центр сприяння розвитку ортодонтії «ЮВІС»
  • Стоматологічний медичний центр «ТРІШИРО»
  • Стоматологічний центр «ЛІБЕРТІ ДЕНТ»
  • ТОВ «Академічна стоматологія»

 

Лікувально-діагностичну та консультативну роботу проводять в.о. завідувача кафедри доц. Прощенко А.М., проф. Борисенко А.В., проф. Жегулович З.Є, проф. Остапко О.І., 11 доцентів та 11 асистентів кафедри на базі профільних відділень основної клінічної бази кафедри стоматології – Стоматологічному медичному центрі НМУ імені О.О. Богомольця та інших 9 клінічних базах кафедри. Всі співробітники кафедри мають вищу кваліфікаційну категорію за фахом та науковий ступінь кандидата медичних наук, PhD та доктора медичних наук.

На кафедрі впроваджуються новітні методики лікування нейростоматологічних захворювань, слизової оболонки порожнини рота та напрацьовані методики використання лазерного випромінювання в стоматології, фізіотерапевтичних методів у комплексному лікуванні стоматологічних хворих, у тому числі фотодинамічної терапії, озонотерапії тощо. Співробітники кафедри та лікарі-інтерни використовують сучасні цифрові технології для діагностики, планування та контролю якості ортопедичного, ортодонтичного лікування і реконструктивної щелепно-лицевої хірургії, у т.ч. комп’ютерний аналіз оклюзії, електроміографію, комп’ютерну аксіографію, електроміостимуляцію тощо. Високотехнологічне оснащення приватних клінічних баз дозволяє лікарям-інтернам опановувати методи та здійснювати лікування за сучасними техніками, у т.ч. з використанням спеціальної дентальної оптики.

Співробітниками кафедри упродовж 2022/2023 учбового року надано консультативно-лікувальну допомогу 11 989 особам. Лікувальну допомогу отримала 3 541 особа, з них виконано оперативних втручань 589 (у тому числі в умовах стаціонару), терапевтична стоматологічна допомога надана 1 337 особі, дитяча терапевтична допомога – 228 дітям. На ортодонтичному лікуванні знімною та незнімною ортодонтичною апаратурою знаходиться 214 осіб.

Враховуючи унікальність персонального складу кафедри, де зібрані фахівці різних стоматологічних спеціальностей, пацієнти мають можливість отримати комплексну стоматологічну допомогу із забезпеченням мультидисциплінарного підходу до вирішення складних клінічних випадків.

 

Лікувальна робота на базі Стоматологічного медичного центру НМУ імені О.О.Богомольця