ЗУСТРІЧ ЗА КРУГЛИМ СТОЛОМ ДО ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ БОРОТЬБИ З ТУБЕРКУЛЬОЗОМ

27.03.2017

24 березня 2017 року в бібліотеці Національного медичного університету імені О.О. Богомольця (стоматологічний корпус) відбулася зустріч за круглим столом «Всесвітній день боротьби з туберкульозом».

Захід було організовано співробітниками бібліотеки (завідувач Л. Матюхіна) та кафедрою фтизіатрії і пульмонології – (завідувач кафедри професор Василь Петренко та доцент кафедри Марія Долинська). Для участі в проведенні «круглого» столу було запрошено доктора Еліота Якобса Перлмана, магістра громадського здоров’я та тропічної медицини, магістра державного управління (MPH & TM, MPA), керівника громадської організації «Міжнародний Інститут проблем ВІЛ/СНІДу та туберкульозу» (США), завідувача кафедри анатомії людини професора В.Г. Черкасова, деканів 1 та 3 медичних факультетів професора В.С. Мельника і професора О.В. Виговської, студентів 1 та 3 медичних факультетів і голову студентського парламенту К. Ковалішина.

Всесвітній день боротьби з туберкульозом відзначається за рішенням ВООЗ щорічно 24 березня — в день, коли в 1882 році німецький мікробіолог Роберт Кох оголосив про зроблене ним відкриття збудника туберкульозу. У 1905 році за це відкриття вчений отримав Нобелівську премію в області медицини.
Присутні прослухати доповіді провідних фахівців фтизіатрів, ознайомитись з ілюстративно-музичною презентацією «Видатні особи, які хворіли на туберкульоз», книжковою виставкою, із стендовою виставкою, яка висвітлює проблему цієї недуги.

Студенти обговорювали з гостями проблеми боротьби з туберкульозом, дізналися про складну ситуацію з цим захворюванням в Україні, про нові підходи до виявлення та лікування захворювання. На згадку про зустріч з провідними фахівцями фтизіатрами студентам було подаровано новий підручник «Фтизіатрія», навчальний посібник «Позалегеневий і міліарний туберкульоз у хворих на коїнфекцію ТБ/ВІЛ» та іншу літературу.

Бібліотека
Кафедра фтизіатрії і пульмонології