ЗУСТРІЧ ПРЕДСТАВНИКІВ МЕДИКО-ПСИХОЛОГІЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ З НОРВЕЗЬКИМИ КОЛЕГАМИ

24.02.2017

17 лютого 2017 року відбулася зустріч представників медико-психологічного факультету Національного медичного університету імені О.О. Богомольця з представниками Регіонального центру для жертв насильства, травми та запобігання суїциду (Regional Centre – Violence, Trauma and Suicide Prevention, Region East (RVTS East)) Осло, Норвегія.

Регіональний центр RVTS East відіграє провідну роль у запобіганні насильства, травми та суїциду чи наданні допомоги постраждалим в країні. Ця робота здійснюється у тісний співпраці зі спеціалізованими державними, неурядовими та приватними організаціями, які надають відповідну допомогу. Значна частина роботи полягає в наданні послуг з навчання чи фахового вдосконалення професіоналів в даній галузі. Складна ситуація в нашій державі потребує використання досвіду профільних структур інших країн в удосконаленні надання психологічної допомоги і реабілітації. Саме тому Центр, за підтримки уряду Норвегії, зацікавлений у поширенні своєї діяльність в Україні.

Під час зустрічі учасники обговорили майбутню співпрацю, яка полягає у підготовці українських фахівців за освітньо-тренінговими програмами, що використовуються в Норвегії, з подальшою сертифікацією та можливістю поширення отриманого досвіду.

Формат підготовки лікарів за спеціальністю «медична психологія» зацікавив норвезьких колег, оскільки комплексне оволодіння медичними і психологічними знаннями та навичками дозволяє підготувати високоякісного фахівця в даній галузі. Наміри такої співпраці були оговорені наприкінці минулого року під час попередньої зустрічі, за участю завідувача профільної кафедри медико-психологічного факультету, академіка НАПН України, професора Сергія Максименка.

Деканат медико-психологічного факультету