ЗУСТРІЧ КЕРІВНИЦТВА НМУ З ДЕЛЕГАЦІЄЮ АРГЕНТИНИ

15.11.2019

15 листопада у конференц-залі Ректорату відбулася зустріч адміністрації НМУ імені О.О. Богомольця з делегацією Аргентинської Республіки. Перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, професор Ю.Л.Кучин сердечно привітав гостей у стінах Університету та поінформував, що з українського боку участь у  переговорах беруть:проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи, професор О.М.Науменко, проректор з науково-педагогічної та виховної роботи, професор О.А.Канюра, проректор з наукової роботи та інновацій, професор С.В.Земсков, проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародних зв’язків та європейської інтеграції, професор Р.Л.Скрипник та начальник відділу міжнародних зв’язків, доцент О.Л.Таринська. Юрій Леонідович коротко розповів гостям про минуле й сьогодення нашого славетного Університету, окреслив коло питань, запропонованих для обговорення та передав слово гостям.

Надзвичайний і Повноважний Посол Аргентинської Республіки пані Елена Летісія Мікусінскі подякувала за гостинність і представила учасників переговорної групи з аргентинського боку: секретаря Посольства Мартіна Кастро та доктора, професора, біохіміка і вірусолога Пабло Гольдшмідта. Професор Пабло Гольдшмідт розповів,  що він розробив кілька інструментів для діагностики інфекційних захворювань, бере активну участь у розробці нових методів лікування проти звичайних та нетрадиційних інфекційних агентів (лікарських препаратів, рідин та тканин), а також у проектах ВООЗ щодо запобігання сліпоти, викладає у численних університетах Європи, Азії, Африки та Латинської Америки. Він також активно займається питаннями вірусології, а з 2008 року бере активну участь у якості добровольця для громадської організації «Офтальмологи без кордонів», проводить епідеміологічні обстеження, кампанії з лікування, клінічні випробування. Професор Гольдшмідт також наголосив, що у нього, так само як і пані Посла Елени Летісії Мікусінскі, яка має українське коріння,особливе ставлення до України, бо його бабуся, дідусь і мати народилися у Тернопільській області, тому він прагне зробити все можливе, щоб українсько-аргентинська співпраця у галузі медицини і біологічної фармакології була плідною і корисною для обох країн.

Підбиваючи підсумки зустрічі, перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, професор Ю.Л.Кучин зазначив, що  в результаті переговорів були визначені пріоритетні питання українсько-аргентинської співпраці, які у подальшому будуть зафіксовані у спільному документі. Йдеться про можливість та умови залучення професора, доктора Пабло Гольдшмідта до редакційної колегії журналу «Медична наука в Україні», участь у спільних наукових проектах та дослідженнях, спільна участь у грантових програмах.

Насамкінець сторони обмінялися пам’ятними подарунками.

 

Прес-центр