ЗАВЕРШИВСЯ СЕЗОН ЛІТНЬОГО ВІДПОЧИНКУ СТУДЕНТІВ В СОТ “МЕДИК”

09.08.2016

8 серпня 2016 року святковим концертом завершився літній відпочинок студентів Національного медичного університету імені О.О. Богомольця в спортивно-оздоровчому таборі «Медик». Протягом липня-серпня студенти та співробітники університету відпочивали в мальовничому куточку Київщини – Конче-Заспі, на березі річки Козинка.

На захід, який проходив на сцені літнього амфітеатру СОТ «Медик», завітало керівництво Університету на чолі з ректором, професором Катериною Амосовою. У вітальному слові Катерина Миколаївна зазначила, що в цьому році значно більше студентів змогли відпочити в університетському таборі. «Дорогі студенти, друзі! Мені дуже приємно бачити Вас на урочистому закритті літньої зміни табору «Медик». Вже більше 3-х років, саме завдяки студентській активності, ми захищаємо наш табір від тих, хто хоче забрати частину його території. ЇЇ захист – це заслуга студентського профкому та профкому співробітників НМУ, які протягом багатьох років опікуються табором. Зі свого боку, я хочу подякувати проректору з науково-педагогічної роботи та перспективного розвитку, професору Олександру Никитюку і Його колегам, які організували і забезпечили харчування, трансфер для студентів, зробили ремонти і відбудували місця загального користування, вклали сюди душу, серце для того, щоб студенти разом могли влітку провести час на природі з можливістю спілкуватися і весело відпочивати», – сказала професор Катерина Амосова

Чисте повітря, берег річки, мальовнича природа та щирі університетські друзі – це запорука хорошого відпочинку в СОТ «Медик». Так вважають його мешканці. Протягом літнього періоду 2016 року у таборі відпочило 489 студентів, з яких у першому заїзді – 179, в другому – 86, в третьому -141, а в четвертому – 83. Завдяки зусиллям і наполегливості адміністрації Університету та особисто ректора, професора Катерини Амосової усі студенти відпочивали безкоштовно. Відпочинок передбачав трьохразове харчування та проживання в літніх будиночках.

За час відпочинку в СОТ «Медик» було проведено 32 культурно-спортивні заходи – День Нептуна, свято Івана Купала, вечори «Караоке», «Веселі старти», турніри з шахів та шашок, концертні виступи та конкурси талантів, волейбол, футбол та стрітбол, а також конкурс піщаних фігур.

Учасники концерту дивували гостей своїми талантами і оригінальністю. На сцені виступали лауреати перших премій «Ліра Гіппократа» – студентка медичного факультету №2 Анна Божумінська; студентка медичного факультету №1 Вікторія Стецюра; студент-інтерн Ярослав Іванюк; Оксана Федоренко; лікар-психолог Олександр Бережний, а студент  медичного факультету №2 Мурат Базаров виконав для присутніх український танець “Гопак”.

На завершення концертної програми був запрошений відомий акордеоніст, лауреат міжнародних та всеукраїнських конкурсів Олег Микитюк, який виконав класичні та сучасні композиції для гостей і студентів.

Відпочинок у таборі приніс студентам незабутні відчуття та враження. Вони були задоволені і водночас засмучені тим, що час перебування у таборі так швидко добіг кінця. Студенти подякували адміністрації та ректору Катерині Амосовій за турботу, смачну їжу та можливість знайти нових друзів. А ще вони впевненні, що такий веселий безтурботний відпочинок запам’ятається на все життя та згуртує спільноту університету в одну велику родину.

Прес-центр