ЗАСІДАННЯ ВЧЕНОЇ РАДИ УНІВЕРСИТЕТУ

27.02.2017

23 лютого 2017 року в конференц-залі фізико-хімічного корпусу відбулося засідання Вченої ради Університету під головуванням ректора НМУ професора Амосової К.М.

До реалізації порядку денного Почесною грамотою Вченої ради за багаторічну, сумлінну, бездоганну працю, значний особистий внесок у розвиток освіти і науки був нагороджений Яременко О.Б., завідувач кафедри внутрішніх хвороб стоматологічного факультету.

Відповідно до порядку денного було розглянуто наступні питання:

1. Звіт про наукову діяльність за 2016 рік. Пріоритетні напрямки та перспективи розвитку наукової діяльності в Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця. Затвердження зведеного плану науково-дослідних робіт на 2017 рік. Поточні та перспективні завдання підготовки науково-педагогічних кадрів у Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця. Затвердження плану підготовки науково-педагогічних кадрів в університеті на 2017 рік. Стан та перспективи розвитку Товариства молодих вчених і спеціалістів університету та Студентського наукового товариства університету (доповідач – проректор з наукової роботи, професор Т.М.Черенько). Співдоповідь комісії: професор Чайковський Ю.Б. (голова); член-кореспондент НАМН України, професор Венцківський Б.М.; член-кореспондент НАМН України, професор Яворовський О.П.; професор Натрус Л.В.

2. Студентська наука в 2016 році (доповідач – професор Бур’янов О.А.)

Наступним на порядку денному було присвоєння, за результатами таємного голосування, вченого звання «Професор» по кафедрі стоматології Інституту післядипломної освіти д.мед.н., професору Копчаку А.В., по кафедрі гігієни та екології д.мед.н., професору Пельо І.М. А також присвоєння вченого звання «Доцент» по кафедрі комунальної гігієни та екології людини з секцією гігієни дітей та підлітків к.мед.н., доценту кафедри Демі О.В., по кафедрі комунальної гігієни та екології людини з секцією гігієни дітей та підлітків к.мед.н., доценту кафедри Кучеренко О.С.

Поточні справи:

1. Про затвердження програм фахових вступних випробувань для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня “магістр” за спеціальністю 226 «Фармація» (доповідач: проректор з науково-педагогічної, лікувальної роботи та післядипломної освіти, професор Науменко О.М.)

2. Про затвердження програм фахових вступних випробувань для осіб, які здобули освітньо-кваліфікаційний рівень “молодший спеціаліст” за спеціальностями «лікувальна справа», «сестринська справа», «стоматологія», «стоматологія ортопедична» для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня “магістр” за спеціальностями «Медицина» та «Стоматологія» (доповідач: проректор з науково-педагогічної, лікувальної роботи та післядипломної освіти, професор Науменко О. М.)

3. Про затвердження проекту Положення про екзаменаційну комісію Національного медичного університету імені О.О. Богомольця (доповідач: проректор з науково-педагогічної роботи доцент Стеченко О.В.)

4. Про затвердження структури і змісту ОСКІ-1 (доповідач: проректор з науково-педагогічної роботи доцент Стеченко О.В.)

5. Про зміну назв кафедр гігієнічного профілю (доповідач: проректор з науково-педагогічної роботи доцент Стеченко О.В.)

6. Про структуру комплексних державних випускних клінічно-орієнтованих іспитів (доповідач: проректор з науково-педагогічної роботи доцент Стеченко О.В.)

7. Про дозвіл видання навчально-методичного посібника «Аналітична хімія. Якісний аналіз», підготовленого колективом кафедри медичної та загальної хімії. Автори: Рева Т.Д., Чхало О.М., Зайцева Г.М., Сліпчук В.Л., Калібабчук В.О. (доповідач: проректор з науково-педагогічної роботи доцент Стеченко О.В.)

8. Про дозвіл перевидання навчально-методичного посібника «Аналітична хімія. Практикум», підготовленого колективом кафедри медичної та загальної хімії. Автори: Рева Т.Д., Сліпчук В.Л., Зайцева Г.М., Чхало О.М., Гождзінський С.М., Калібабчук В.О., Рудковська Л.М. (доповідач: проректор з науково-педагогічної роботи доцент Стеченко О.В.)

9. Про надання рекомендації для видання та отримання грифу МОЗ України навчально-методичному посібнику «Сучасні аспекти громадського здоров’я» (доповідач: проректор з науково-педагогічної роботи доцент Стеченко О.В.)

10. Про затвердження програми циклу тематичного удосконалення Українського тренінгового центру сімейної медицини НМУ імені О.О.Богомольця «Лідерство та управління в охороні здоров’я» (доповідач: проректор з науково-педагогічної роботи доцент Стеченко О.В.)

11. Про затвердження списків претендентів на отримання стипендій у II семестрі 2016/2017р (доповідач: проректор з науково-педагогічної роботи доцент Стеченко О.В.)

12. Щодо присвоєння почесного звання «Заслужений лікар України» доценту кафедри ортодонтії та пропедевтики ортопедичної стоматології Скрипник Ірині Леонідівні (доповідач: проректор з науково-педагогічної роботи доцент Стеченко О.В.)

13. Про затвердження ліцензування освітньої діяльності у сфері вищої освіти з підготовки фахівців другого рівня вищої освіти «Магістр» за спеціальністю 227 «Фізична терапія. Ерготерапія» (доповідач: проректор з науково-педагогічної роботи доцент Стеченко О.В.)

14. Про затвердження навчальних планів та програми курсів тематичного удосконалення «Сучасна діагностика, лікування та профілактика інфекцій, що передаються статевим шляхом» та «Доброякісні та злоякісні новоутворення шкіри» для лікарів та лікарів-інтернів, що подані кафедрою дерматології та венерології НМУ імені О.О. Богомольця (доповідач: проректор з науково-педагогічної роботи доцент Стеченко О.В.)