ЗАСІДАННЯ ВЧЕНОЇ РАДИ

31.03.2017

30 березня 2017 року в конференц-залі фізико-хімічного корпусу відбулося позачергове засідання Вченої ради Університету під головуванням ректора, професора Амосової К.М.

До реалізації порядку денного були нагороджені ювіляри Почесною грамотою Вченої ради НМУ імені О.О. Богомольця за багаторічну, сумлінну, бездоганну працю, значний особистий внесок у розвиток медичної освіти і науки, високий професіоналізм, активну громадянську позицію: завідувач кафедри філософії та соціології, професор Ірина Васильєва; завідувач кафедри гігієни та екології №3, професор Сергій Гаркавий; завідувач кафедри внутрішньої медицини №2, доцент Галина Мостбауер; завідувач відділення дитячої терапевтичної стоматології Стоматологічного медичного центру Оксана Наконєчна; доцент кафедри гігієни та екології №3 Людмила Стасюк; асистент кафедри гігієни та екології №3 Тетяна Туманова.

Відповідно до порядку денного було заслухано доповідь проректора з міжнародних зв’язків та науково-педагогічної роботи, професора Олесі Линовицької: «Міжнародне співробітництво як пріоритетний напрям стратегічного розвитку університету та інтеграції до світового науково-освітнього простору. (Співдоповіді – професора Ярослава Цехмістера, професора Юрія Кучина, професора Андрія Копчака, начальника НДЧ Андрія Дінця, професора Василя Петренка).

ПОТОЧНІ СПРАВИ:
1. Щодо рекомендації для вступу до клінічної ординатури за спеціальністю «Нейрохірургія» лікарю-інтерну кафедри нейрохірургії Маляр Уляні Ігорівні (доповідач: проректор з наукової роботи, професор Тетяна Черенько)
2. Щодо рекомендації для вступу до клінічної ординатури за спеціальністю «Педіатрія» лікарю-інтерну кафедри педіатрії післядипломної освіти Ажипі Олені Андріївні (доповідач: проректор з наукової роботи, професор Тетяна Черенько)
3. Щодо рекомендації для вступу до клінічної ординатури за спеціальністю «Хірургія» лікарю-інтерну кафедри хірургії, анестезіології та інтенсивної терапії післядипломної освіти Остафійчуку Мар’яну Васильовичу (доповідач: проректор з наукової роботи, професор Тетяна Черенько)
4. Щодо затвердження методичних рекомендацій з оформлення патентних заявок, що розроблені співробітниками підрозділів науково-дослідної частини (доповідач: проректор з наукової роботи, професор Тетяна Черенько)
5. Щодо розгляду та затвердження навчального плану та уніфікованої програми курсу тематичного удосконалення «Невідкладна допомога пацієнтам в умовах обмеженого доступу» для лікарів пенітенціарної системи Міністерства юстиції (кафедра внутрішньої медицини №2) (доповідач: проректор з науково-педагогічної роботи доцент Олена Стеченко)
6. Щодо дозволу на публікацію монографії (автор: професор Музиченко П.Ф.) «BIOCONSTRUCTION IN TRAUMATOLOGY»(«Біоконструювання в травматології») та затвердження як видавця міжнародне видавництво: © TECNOLOGY CENTER (доповідач: проректор з науково-педагогічної роботи доцент Олена Стеченко)
7. Аналіз результатів ЛІІ «Крок 1. Стоматологія» (доповідач: проректор з науково-педагогічної роботи доцент Олена Стеченко)
8. Щодо скасування відробок з фізичного виховання (доповідач: проректор з науково-педагогічної роботи доцент Олена Стеченко). Ухвалили: скасувати обов’язковість відпрацювань відробок з фізичного виховання